world of warcraft 89

Ψεύτικα emails προ-αγοράς του World of Warcraft οδηγούν σε Phishing sites

World of Warcraft
World of Warcraft

Οι φίλοι του World of Warcraft περιμένουν ανυπόμονα για την να βγάλει το πακέτο επέκτασης Warlords of Draenor. Όμως οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να ξεγελάσουν τους WoW παίκτες και να τους πάρουν τους λογαριασμούς τους.

Υπάρχει ένα phishing e-mail που υπόσχεται στους αποδέκτες πολλά δώρα στο νέο παιχνίδι. Το κακόβουλο email έχει τίτλο World of Warcraft:
Warlords of Draenor και αναφέρει ότι με την προαγορά σας δίνει ένα κλειδί που υποτίθεται ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ξεκλειδώσετε τα δώρα, τα οποία περιλαμβάνουν διάφορες αναβαθμίσεις.  

Βέβαια, όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στις συνδέσεις που περιέχονται στα ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πηγαίνουν σε μία εμφανισιακά νόμιμη phishing σελίδα που χρησιμοποιεί ένα subdomain  της ς battle.net. blizzardentertainmentfreeactivitiese.com.

Ο δικτυακός τόπος μπορεί να μοιάζει ότι ανήκει στην Blizzard, αλλά δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα, στο Chrome και στο Firefox,  έχει ήδη επισημανθεί σαν μια phishing. Η σελίδα phishing είναι καλά σχεδιασμένη. Μια ανάλυση του πηγαίου κώδικα της σελίδας δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου λαμβάνεται απευθείας από το battle.net, την επίσημη ιστοσελίδα Battle.Net της Blizzard. Ένα όμως έχει σχεδιαστεί για να συλλέξει τα πιστοποιητικά που εισάγονται από το θύμα και να τα στέλνει στους εγκληματίες.

Ενώ η σελίδα μπορεί να φαίνονται νόμιμη, κανένας από τους συνδέσμους της δεν δουλεύει. Επιπλέον, σε αντίθεση με την πραγματική σελίδα ς, η σελίδα phishing δεν προστατεύεται από κάποιο πιστοποιητικό SSL. Εάν συναντήσετε αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα, διαγράψτε τα. Αν είστε ήδη ένα θύμα, να αλλάξετε το συντομότερο δυνατόν τον κωδικό πρόσβασης σας στην Battle.Net. Αν έχετε χρησιμοποιήσει τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για άλλες ιστοσελίδες, αλλάξτε τον επίσης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).