Ο στρατός μετατρέπει drones σε εναέρια Wi-Fi hotspots

Ο Αμερικανικός Στρατός επιθυμώντας να βρει λύση στο της έλλειψης επικοινωνιών σε δυσπρόσιτες περιοχές, επιχειρεί να μετατρέψει αχρησιμοποίητα drones σε εναέρια συστήματα εκπομπής σήματος Wi-Fi.

drones

Του προγράμματος Hotspots έχει επιληφθεί η συνήθης ύποπτος DARPA (Defense Advanced Research Project Agency), ο ερευνητικός βραχίονας του Αμερικανικού Πενταγώνου. Βασικό μέλημα του προγράμματος είναι η επίτευξη δυνατότητας μεταφοράς δεδομένων, μέσω drοnes, έως και ενός gigabyte (GB) ανά δευτερόλεπτο.

Η ιδέα γεννήθηκε από την ύπαρξη πληθώρας αχρησιμοποίητων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Unmanned Aerial Vehicles), τα οποία μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για αρκετές ώρες. Παράλληλα, υπήρξε και η σχετική ώθηση από τις επιτυχημένες δοκιμές αντίστοιχων πολιτικών προγραμμάτων.
Το βασικό πρόβλημα είναι η καταρχήν τοποθέτηση του κατάλληλου εξοπλισμού στα drοnes. Οι ερευνητές της DARPA έχουν αναπτύξει μικρές κεραίες που λειτουργούν σε ιδιαίτερα υψηλές συχνότητες, όπως επίσης και ειδικούς ενισχυτές που μπορούν να προωθήσουν το σήμα, ενώ παράλληλα παράγουν το μισό θόρυβο σε σχέση με τους κοινούς ενισχυτές.

Το σύνολο αυτού του εξοπλισμού τοποθετείται σε κέλυφος που έχει μήκος περίπου 20 εκατοστά και βάρος λιγότερο από 9 κιλά. Το κέλυφος αυτής της κατηγορίας μπορεί να τοποθετηθεί σε ελαφρά drones όπως το RQ-7 Shadow που έχει μήκος 3,5 μέτρα και βάρος περίπου 84 κιλά. Μεταφέροντας τον εν λόγω εξοπλισμό ένα Shadow μπορεί να παραμείνει στον αέρα για εννέα ώρες.

Όπως σημειώνεται στο Medium, το επόμενο βήμα είναι η επιτυχής προσαρμογή του εξοπλισμού σε drοnes και η έναρξη των σχετικών δοκιμών. Εάν το εγχείρημα στεφθεί από επιτυχία, τα εναέρια hotspots προβλέπεται να συνοδεύουν το προσωπικό των Αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων όταν αναπτύσσονται σε απομακρυσμένες περιοχές με ανύπαρκτες ή κατεστραμμένες υποδομές.

naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).