kompiouter pc desktop ypologistis

IDC: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της αγοράς PC

Η εταιρεία ερευνών IDC έδωσε στη δημοσιότητα την αναφορά της για το α' τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με την οποία η αγορά υπολογιστών κινήθηκε πτωτικά κατά 4,4%, καταγράφοντας 73,4 εκατομμυρίων συστημάτων.

IDC

Η επίδοση αν και αρνητική κρίνεται ενθαρρυντική αφού oι αρχικές ήθελαν την πτωτική πορεία να ανέρχεται στα επίπεδα του -5,3%. Σημαντικό ρόλο στη σχετική βελτίωση της αγοράς φέρεται να έπαιξε η λήξη υποστήριξης για το λειτουργικό σύστημα , που έστρεψε αρκετούς χρήστες στην αγορά νέων συστημάτων.

Πιο αναλυτικά, στην αγορά Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, η αγορά φέρεται να σταθεροποιείται χάρη στην επαγγελματική ζήτηση νέων συστημάτων για αντικατάσταση συστημάτων με λειτουργικό Windows XP. Παράλληλα, η αγορά των απλών καταναλωτών επίσης φαίνεται να σταθεροποιείται δείχνοντας σημάδια βελτίωσης.

Στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίσθηκε η σταθεροποίηση με τις παραδόσεις να ανέρχονται στα 14,3 εκατομμύρια συστήματα, εμφανίζοντας αύξηση κατά 0,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013. Τα συστήματα desktop κινήθηκαν αυξητικά κατά 3,5%, ενώ οι φορητοί υπολογιστές παρέμειναν σε αρνητική πορεία. Η ιαπωνική αγορά εμφάνισε σταθερή ανάπτυξη, ενώ οι περισσότερες αγορές τις περιφέρειας Ασίας/ Ειρηνικού κινήθηκαν πτωτικά.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, η Lenovo διατήρησε τα πρωτεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, επιτυγχάνοντας παραδόσεις 12,962 εκατ. συστημάτων και κατέχοντας μερίδιο αγοράς 17,7%. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, η Lenovo εμφάνισε άνοδο κατά 10,5%.

Στη δεύτερη θέση παρέμεινε η Hewlett Packard με ετήσια αύξηση των μεριδίων αγοράς κατά 4,7%, την μεγαλύτερη άνοδό της κατά τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία εμφάνισε μεγάλη άνοδο στην περιοχή EMEA (Europe, Middle East, Africa), ενώ θετικά κινήθηκε και σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά. Η HP είχε παραδόσεις 12,557 εκατ. συστημάτων και μερίδιο αγοράς 17,1%.

Η Dell πέτυχε ανάπτυξη της τάξης του 9,3%, την καλύτερη επίδοσή της από το τέταρτο τρίμηνο του 2011, ενώ παρουσίασε αύξηση για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Η αμερικανική εταιρεία είχε παραδόσεις 9,856 εκατομμύρια συστήματα, με μερίδιο αγοράς στο 13,4%.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Acer η οποία συνεχίζει την προσπάθεια σταθεροποίησης. Η εταιρεία από την Ταϊβάν εμφανίζει ετήσια μείωση των παραδόσεων κατά 20,2%, η οποία φαίνεται να οφείλεται στη χαμηλή καταναλωτική ζήτηση, τον υψηλό ανταγωνισμό και τη μεταστροφή προς συσκευές 2-σε-1 και ταμπλέτες. Για το α' τρίμηνο του 2013 είχε παραδόσεις 4,992 εκατ. συστημάτων και μερίδιο αγοράς 6,8%.

Την πρώτη πεντάδα των κατασκευαστών συμπληρώνει η Asus με ετήσια μείωση κατά 8,1%. Η εταιρεία είχε παραδόσεις 4,296 εκατ. συστημάτων και μερίδιο αγοράς 5,9%. Το σύνολο των υπολοίπων κατασκευαστών, παγκοσμίως, είχε παραδόσεις 28,757 εκατομμυρίων υπολογιστών που αντιπροσωπεύουν το 39,2% του συνόλου της αγοράς. Τα στοιχεία αυτών των κατασκευαστών κινήθηκαν πτωτικά κατά 13,1%.

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).