android lock screen

Ενεργοποιήσετε τη περιστροφή της οθόνης κλειδώματος σε Android 4.3 – 4.4

Αν είστε ιδιοκτήτης ενός τηλεφώνου ή ενός tablet με 4.3 ή 4.4, μπορεί να έχετε προσέξει ότι η οθόνη κλειδώματος της συσκευής δεν υποστηρίζει την περιστροφή.

android-lock-screen

Η οθόνη κλειδώματος είναι πάντα σε κατακόρυφη προβολή και αυτό φυσικά παρουσιάζει προβλήματα. Αν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο, ίσως δεν το έχετε προσέξει γιατί τα τηλέφωνα τα κρατάμε κάθετα συνήθως, αλλά αν έχετε tablet, σίγουρα θα έχετε δει το bug. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στα tablets, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα καθώς οι ιδιοκτήτες τους τα χρησιμοποιούν σε landscape mode τις περισσότερες φορές. Πως μπορεί να διορθωθεί; Εύκολα.

Εάν έχετε root στη συσκευής σας, μπορείτε να κάνετε το παρακάτω tweak για να ενεργοποιήσετε τη περιστροφή της οθόνης κλειδώματος.

Ανοίξτε μια εφαρμογή διαχείρισης αρχείων στην Android συσκευή σας, η οποία υποστηρίζει την root πρόσβαση στο σύστημα αρχείων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την για Android, ή το ES File Explorer.
Πηγαίνετε στον φάκελο:

/system

Εκεί θα βρείτε ένα αρχείο με το όνομα build.prop. Θα πρέπει να το επεξεργαστείτε, οπότε ανοίξτε το με τον επεξεργαστή κειμένου που προτιμάτε. Αν χρησιμοποιείτε το Total Commander, έχει δικό του ενσωματωμένο επεξεργαστή κειμένου.
Προσθέστε την ακόλουθη γραμμή στο αρχείο build.prop

lockscreen.rot_override=true

Συμβουλή : Πριν να προσθέσετε την παραπάνω γραμμή, ελέγξτε αν υπάρχει η ίδια παράμετρος στο αρχείο build.prop , αλλά με τιμή που έχει οριστεί σε false. Αν υπάρχει, τότε να τροποποιήσετε την υπάρχουσα γραμμή και κάντε τη: true

Τώρα κάνετε επανεκκίνηση στη συσκευής σας. Η οθόνη κλειδώματος θα λειτουργεί με το αισθητήρα βαρύτητας αμέσως μετά την επανεκκίνηση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).