lavaboom

Η Lavabit έκλεισε. Έρχεται η Lavaboom

Θα θυμόσαστε ίσως την περιπέτεια της υπηρεσίας κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Lavabit. Αν δεν είστε από αυτούς που συγκρατούν γεγονότα, τότε να υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω εταιρεία έκλεισε κάτω από τις πιέσεις της NSA να παραδώσει τα κλειδιά κρυπτογράφησης.

Για την ιστορία, η Lavabit, ήταν μια ασφαλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούσε ο Snowden. Μετά το κλείσιμο της υπήρξαν δημοσιεύσεις που ήθελαν την συνεργασία της με την Silent Circle, για την δημιουργία μιας νέας ασφαλής υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ώρα ήρθε καθώς σήμερα ανακοινώθηκε ότι η πρώτη beta έκδοση της υπηρεσίας Lavaboom θα είναι έτοιμη αυτή την εβδομάδα.

Η Lavaboom είναι μια νέα εταιρεία από τη που έχει σαν στόχο να διαθέσει μια ασφαλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Lavabit

Σε αντίθεση με την Lavabit, που ήταν μια υπηρεσία επί πληρωμή, η Lavaboom προσφέρει δωρεάν ένα γραμματοκιβώτιο 500 MB, προστατευμένο με δρακόντεια μέτρα . Υπάρχει βέβαια επιπλέον χώρος αποθήκευσης για όσους το επιθυμούν, επί πληρωμή φυσικά. Η εταιρεία δέχεται πληρωμές με Paypal, Bitcoin ή ακόμα και . Η πρώτη επιλογή δεν είναι και τόσο αξιόπιστη για την ασφάλεια, ενώ η επιλογή της πληρωμής με Bitcoin προσφέρει πλήρη ανωνυμία. Τα μετρητά μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς στο γραφείο της Lavaboom.

lavaboom 1

Η νέα εταιρεία προσφέρει κρυπτογράφηση end-to-end,και επιθυμεί να την κάνει τόσο απλή που οι της να μην χρειάζονται να κάνουν loops για να είναι ασφαλείς.

Όπως αναφέρει  εταιρεία, δεν θα προσφέρει μόνο έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όπως και τα περισσότερα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά μάλλον υλοποιεί ένα δικό της διαφορετικό σύστημα.

“Εκτός από το key-pair και τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορούμε να σας αποστέλλουμε ένα τυχαίο κώδικα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό OTP ενός YubiKey. Ή και τα δύο. Σας συνιστούμε τη χρήση του YubiKey,” αναφέρει η ιστοσελίδα.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Lavaboom ιδρύθηκε και λειτουργεί στη Γερμανία, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να είναι μια ασφαλής υπηρεσία και χωρίς παρεμβάσεις από την NSA. Τουλάχιστον, η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να απαιτήσει από την εταιρεία να αποκαλύψει τα κλειδιά της SSL.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).