Η Canonical ανακοίνωσε το Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr)

Η Canonical ανακοίνωσε επίσημα την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, 14.04 LTS (Trusty Tahr). Από σήμερα η νέα διανομή είναι διαθέσιμη για download.

Ubuntu 14.04 LTS

Η διανομή Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr) είναι μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του Ubuntu, κυρίως επειδή είναι μια έκδοση LTS και επειδή ενσωματώνει πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Είναι δύσκολο να απαριθμήσει κανείς όλες τις καινοτομίες που θα βρείτε στη νέα έκδοση του Ubuntu, και οι περισσότερες από αυτές είναι πραγματικά μικρές βελτιώσεις.
Για παράδειγμα, η Canonical αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει κάτι για το μενού. Σε πολύ μεγάλες με υψηλές αναλύσεις, οι χρήστες χρειάζεται να μετακινήσουν το ποντίκι αρκετά μακριά μεταξύ του ανοιχτού παράθυρο της εφαρμογής και του μενού που βρίσκετε ψηλά στην .

Με την προσθήκη του νέου χαρακτηριστικού Locally Integrated Menu (Τοπικά Ολοκληρωμένα μενού), οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να μετακινήσουν τα μενού από την μπάρα στην κορυφή στο πλαίσιο του παραθύρου, πράγμα που καθιστά πολύ ευκολότερη την ενεργοποίηση των επιλογών μιας εφαρμογής. Με μερικά ευφυή heuristics, τα νέα μενού δεν θα βρεθούν στον δρόμο μετακίνησης του πραγματικού παράθυρου.

Άλλα σημαντικά νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια νέα οθόνη κλειδώματος, ζωντανή αλλαγή μεγέθους των παραθύρων, μικρότερα εικονίδια του Unity, νέος πυρήνας Linux, , και πολλά άλλα.

“Το Ubuntu 14.04 περιλαμβάνει τον 3.13.0-24.46 Linux kernel για Ubuntu που βασίζεται στο upstream stable Linux kernel”, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. Οι προγραμματιστές μάλλον δεν είχαν αρκετό χρόνο για να προσαρμόσουν το Linux kernel 3.14 στη θέση του, αλλά ο 3.13 θα πρέπει να είναι περισσότερο από αρκετός.

Το Ubuntu 14.04 LTS θα υποστηρίζεται για 5 χρόνια για το Ubuntu Desktop, Ubuntu , Ubuntu Core, Kubuntu, Edubuntu και Ubuntu Kylin. Όλες οι άλλες εκδόσεις θα υποστηρίζεται για 3 χρόνια.

Μπορείτε να κατεβάσετε το νέο Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr) από εδώ

Release Notes

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).