Kingdom Tower Δείτε τον υψηλότερο ουρανοξύστη πριν τη κατασκευή του

Στη Σαουδική Αραβία θα κτιστεί το υψηλότερο κτίριο στο κόσμο. Σύμφωνα με την Construction Weekly, το ύψος του θα φτάσει τα 999.744 μέτρα κάτι που σημαίνει ότι το  Tower θα ξεπερνάει κατά 173.126 μέτρα το Khalifa Tower τον σημερινό κάτοχο του Guinness World Record στο γειτονικό Dubai.

Kingdom Tower
Το όνομα του πύργου όπως προαναφέραμε θα είναι Kingdom Tower και θα είναι η πρώτη φάση ενός σχεδίου της Jeddah Economic Company η κατασκευή του του οποίου θα κοστίσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα καταλαμβάνει 17 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια από το Kingdom City project, το οποίο είναι το project του Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, ανιψιός του Σαουδάραβα βασιλιά Abdullah, ου τυχαίνει να είναι και ο πρόεδρος της Kingdom Holding Company. Η Kingdom Holding Company ανήκει στην Jeddah Economic Company.
“Το όραμά μας για το Kingdom Tower είναι να αντιπροσωπεύει το νέο πνεύμα της Σαουδικής Αραβίας,” ανρε σε ένα δελτίο τύπου ο Adrian Smith, συνιδρυτής της Adrian Smith & Gordon Gill , η που σχεδίασε τον πύργο. ” Ο πύργος συμβολίζει το Βασίλειο ως ένα σημαντικό παγκόσμιο επιχειρηματικό και πολιτιστικό ηγέτη, και αποδεικνύει τη δύναμη και δημιουργικό όραμα των ανθρώπων του.”

Οι εργασίες θεμελιώσεων για τον ουρανοξύστη που θα κοστίσει 1.200.000.000 δολάρια ξεκίνησαν το Δεκέμβριο, και υπέργεια έργα θα αρχίσουν από τις 27 Απριλίου. Ο πύργος θα έχει 200 ορόφους και βρίσκεται στην Τζέντα, μια πολιτιστικά σημαντική πόλη κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα, που είναι γνωστή και ως η πύλη προς τη Μέκκα.
Η κατασκευή ενός κτιρίου αυτού του μεγέθους έχει πάρα πολλές προκλήσεις. Οι αρχιτέκτονες θα πρέπει να ανησυχούν για την αντοχή του στο θαλασσινό νερό και τους ισχυρούς ανέμους, για το πώς θα ανέβει το σκυρόδεμα στα υψηλότερα πατώματα κλπ. Το εργοτάξιο καταλαμβάνει 5,7 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια, και το έργο θα απαιτήσει περίπου 80.000 τόνους χάλυβα.

Δείτε τις απίστευτες που δημοσιεύτηκαν από το Mashable Click για μεγέθυνση

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).