Τέρας του Loch Ness, αλήθεια ή άλλο ένα hoax;

H υπηρεσία Apple Maps, είναι διαβόητη για την αναξιοπιστία της, αλλά όπως όλα δείχνουν έλυσε ένα μυστήριο που υπάρχει αρκετούς αιώνες. Οι χάρτες της Apple ανακάλυψαν το τέρας του Loch Ness.

Οι κυνηγοί του μύθου του τέρατος του Loch Ness, ένιωσαν δικαιωμένοι καθώς το μυθικό τέρας εμφανίστηκε σε μια δορυφορική εικόνα της Apple για το iOS Maps. Φυσικά το τέρας δεν ήταν εκεί όταν προσπάθησαν να το αναζητήσουν στο , αναφέρει η Huffington Post.

Το τέρας του Loch Ness, υπάρχει μόνο στους μύθους, και όσες έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα, έχουν αποδειχτεί απάτες. Οπότε δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για το πλάσμα και δεν έχει βρεθεί ποτέ.

Χθες, αυτή η εικόνα που παρουσιάστηκε από όλα σχεδόν τα Ελληνικά blogs και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες έδειχνε ένα πλάσμα να κολυμπάει κάτω από το νότια του Dores, κοντά στο Inverness.

Loch Ness

Μυστηριωδώς, η εικόνα στο νερό εμφανίζεται μόνο σε ορισμένα iPads και iPhones. Λέτε να βρέθηκε η Nessie επιτέλους; Μάλλον όχι, αναφέρει η Huffington Post..

Φυσικά ο Andy Dixon, ο οποίος ανακάλυψε το “τέρας” μαζί με τον φίλο του Peter Thain, επιμένουν ότι η φωτογραφία απεικονίζει το θρ τέρας.

Η Daily Mail που παρουσίασε το γεγονός έχει και μια συνέντευξη από τους φίλους: “Κοιτάζαμε δορυφορικές μεταδόσεις διαφόρων τμημάτων της χώρας και σκέφτηκα ότι θα δοκιμάσουμε και στο Loch Ness.

“Μπορούσα να δω κάτι μεγάλο κάτω από το νερό και το τράβηξα με το τηλέφωνό μου. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ήταν το τέρας και επικοινώνησα με τον Gary Campbell του Official Loch Ness Monster Club.”

Ενημέρωση.

Ενημερώνουμε αυτό το άρθρο για να προσθέσουμε, νέες αποκαλύψεις της Huffington Post. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, οι σκεπτικιστές ,επισημάνουν ότι η εικόνα των Apple Maps φαίνεται να απεικονίζει ένα σκάφος που ταξιδεύει, και ότι λόγω της χαμηλής ανάλυσης της φωτογραφίας δεν διακρίνεται. Ο Mick West της Metabunk.org , μια ιστοσελίδα που ειδικεύεται στη διερεύνηση και την απομυθοποίηση «μυστήριων» αυτού του είδους, ισχυρίζεται ότι η εικόνα απεικονίζει τα νερά που σηκώνει ένα σκάφος που ταξιδεύει. Αλλά αναφέρει ότι το σκάφος είναι ελάχιστα ορατό, λόγω της χαμηλής αντίθεσης της εικόνα των Apple Maps.

Για του λόγου το αληθές ο Mick West δημοσίευσε στο Twitter τη δική του επεξεργασμένη φωτογραφία.

[tweet_embed id=457626494215286784]

Την δημοσιεύουμε για καλύτερα αποτελέσματα.

Loch Ness

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).