DDoS: χρησιμοποιείται σαν προπέτασμα καπνού για κλοπή δεδομένων

Η ανάλυσης δεδομένων και πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο Neustar κυκλοφόρησε μια νέα σχετικά με τις επιθέσεις DDoS και τις επιπτώσεις τους στις επιχειρήσεις.

ddos

Τα αριθμητικά στοιχεία του “DDoS Attacks and Impacts Report” (PDF) δείχνουν ότι περισσότερες από το 90% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι επιθέσεις DDοS είναι παρόμοιες ή έχουν αυξηθεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι ειδικοί λένε ότι οι επιθέσεις DDοS χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από εγκληματίες του κυβερνοχώρου σαν ένα προπέτασμα καπνού. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν τις επιθέσεις DDοS να αποσπάσουν την προσοχή του ΙΤ προσωπικού της ς, ενώ από πίσω εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να κλέψει τα δεδομένα τους.

Σχεδόν οι μισές από τις επιχειρήσεις που ανέφεραν ότι έχουν δεχτεί επίθεση DDοS ή κάποια παραβίαση το περασμένο έτους οι εγκληματίες είχαν εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στα συστήματά τους. Επιπλέον, το 55% εκείνων που ήταν στόχοι επιθέσεων DDOS είχαν στην κυριότητα τους κεφάλαια, στοιχεία πελατών ή προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ο Rodney Joffe, ανώτερος αντιπρόεδρος και ανώτερος τεχνολόγος στην Neustar αναφέρει.

«Όταν υπάρχει μια μεγάλη καταιγίδα, τρέχετε γύρω από το σας, φροντίζοντας όλα τα παράθυρα να είναι κλειστά και να έχετε τους φακούς έτοιμους (σσ σε περίπτωση διακοπής ρεύματος). Δεν ανησυχείτε για τίποτα άλλο. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις επιθέσεις DDοS. Δημιουργούν πανικό, κάτι που είναι κατανοητό, αλλά μερικές φορές επικίνδυνο.”

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι το 90% των εταιρειών δέχτηκαν επανειλημμένες επιθέσεις. Όσον αφορά τον αριθμό των επιθέσεων, οι μεγάλες επιθέσεις έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί. Ακριβέστερα, ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων μεγέθους από 1 έως και 5 Gbps αυξήθηκε κατά 150%.

Το 2013, ο αριθμός των επιθέσεων που απαιτούσαν πάνω από 10 άτομα για τον περιορισμό τους διπλασιάστηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Όσον αφορά το κόστος τώρα, το 40% των επιχειρήσεων, ή των οργανισμών εκτιμάει ότι με τις επιθέσεις υπέστησαν απώλειες πάνω από 1.000.000 δολάρια τη μέρα. Πάνω από το ήμισυ του κόστους των επιθέσεων DDοS απορροφήθηκαν από υπηρεσίες μη-IT, και ιδιαίτερα στην υποστήριξη πελατών.

Διαβάστε όλη την έρευνα της Neustar. Η βασίζεται στις απαντήσεις 450 εταιρειών της Βόρειας Αμερικής, από τον κλάδο της βιομηχανίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).