Αποκτήστε τη δυνατότητα φακέλων εργασίας των Windows 8.1 στα Windows 7

Windows 8.1 work-folder-sserver

Τα Windows 8.1 περιλαμβάνουν ένα νέο χαρακτηριστικό για εταιρικούς υπολογιστές που ονομάζεται Φάκελοι Εργασίας. Οι Φάκελοι Εργασίας είναι ένα χαρακτηριστικό των Windows Server 2012 R2 για διακομιστές .

Στη λογική της νέας τάσης “Φέρτε τη δική σας ” (BYOD=Bring Own Device), για να λειτουργήσει, οι εταιρικοί υπολογιστές και κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι αυτών πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αρχεία εργασίας στους προσωπικούς υπολογιστές τους – σε αρχεία δηλαδή που είναι αποθηκευμένα σε εταιρικούς υπολογιστές. Ο προσωπικός υπολογιστής ή συσκευή δεν μπορεί να είναι μέρος του εταιρικού δικτύου. Οι φάκελοι εργασίας επιτρέπουν το συγχρονισμό των αρχείων εργασίας ανάμεσα σε υπολογιστές του εταιρικού δικτύου και στους προσωπικούς υπολογιστές σας.

Ίσως είναι λίγο μπερδεμένα τα παραπάνω για τους απλούς χρήστες που δεν έχουν παρά ένα μόνο υπολογιστή στο τους και τίποτα άλλο, αλλά δείτε την λογική της όλης ιστορίας. Θέλετε από το σπίτι σας να έχετε πρόσβαση σε φακέλους που βρίσκονται στην εταιρεία σας γιατί σας έπιασε η “πρεμούρα” να δουλέψετε και στο σπίτι άλλες 8 ωρίστες. Ψιλοπράγματα … Αφού οι ΙΤs της εταιρείας σας επ'ουδενή δεν θέλουν να βάλουν τους προσωπικούς σας υπολογιστές στο δίκτυό τους, γιατί θα το μολύνετε (και κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνετε) και επειδή δεν θέλουν να σας δώσουν VPN ή ή DirectAccess ή γενικά κάποια άλλου είδους σύνδεση, η Microsoft φρόντισε να καλύψει τους εργοδότες. φτιάχνοντας τους Φακέλους Εργασίας.

Τα αρχεία που σχετίζονται με την εργασία είναι αποθηκευμένα στους προσωπικούς υπολογιστές σας στο φάκελο “%userprofile%\Φάκελοι Εργασίας”. Διάφοροι οργανισμοί μπορούν να αποθηκεύσουν τα αρχεία σε ένα Sync Share σε ένα κεντρικά διαχειριζόμενο διακομιστή αρχείων και να διατηρούν τον έλεγχο στα εμπιστευτικά με την επιβολή πολιτικών των συσκευών, όπως το ποσοστό της αποθήκευσης, την και κωδικών πρόσβασης . Μπορούν επίσης να έχουν επιλεκτική απομακρυσμένη δυνατότητα διαγραφής ώστε να ανακαλούν την πρόσβαση σε ορισμένα αρχεία.

Σήμερα, η Microsoft έφτιαξε την δυνατότητα “Φάκελοι Εργασίας Πέλάτη” για τα Windows 7 SP1. Υποστηρίζει τα Windows 7 Professional, Enterprise και Ultimate. Για να το εγκαταστήσετε, χρησιμοποιείστε τους ακόλουθους συνδέσμους:

Windows 7 Φάκελοι Eργασίας Πελάτη (x86/32-bit )
Windows 7 Φάκελοι Εργασίας  Πελάτη (x64/64-bit )

Μπορεί ίσως  να συνειδητοποιήσετε ότι η δυνατότητα “Φάκελοι Εργασίας” ακούγεται παρόμοια ή ακόμα ότι είναι η αντικατάσταση της δυνατότητας “Αρχεία χωρίς σύνδεση” που υπάρχουν ήδη στα Windows από τα Windows 2000 και μετά. Παρά το γεγονός ότι και οι δύο έχουν παρόμοιο σκοπό  (το συγχρονισμό των δεδομένων στο διακομιστή με τον πελάτη), όμως λειτουργούν διαφορετικά και το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Οι Φάκελοι Εργασίας λειτουργούν σαν το OneDrive αλλά και για εταιρικούς χρήστες. Έχει ένα διαφορετικό πρωτόκολλο συγχρονισμού από τα “αρχεία χωρίς σύνδεση”. Φιλοξενείται σε IIS (Internet Information Services) και ο   συγχρονισμός συμβαίνει μέσω HTTPS και δεν απαιτεί ένα VPN, DirectAccess, ή άλλης σύνδεσης απομακρυσμένης πρόσβαση. Τα “αρχεία χωρίς σύνδεση” είναι για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονται μέσα στο εταιρικό δίκτυο. Οι “Φάκελοι εργασίας” για τα Windows 8.1 μπορούν επίσης να κάνούν το συγχρονισμό αρχείων για υπολογιστές που δεν έχουν ενταχθεί στο εταιρικό δίκτυο. Ο συγχρονισμός των δεδομένων θα συμβεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του μοναδικού πιστοποιητικού του διακομιστή αρχείων και αφού ο υπολογιστής-πελάτης περάσει από την πολιτική πρόσβασης της συσκευής και τα δικαιώματα που έχουν συσταθεί στο διακομιστή αρχείων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).