Δέκα συμβουλές για να μην μένει διαρκώς από μπαταρία το smartphone σας

Η μεγάλη φωτεινή οθόνη μπορεί να είναι βολική, «τρώει» όμως πολύ και σύντομα το smartphone θα σας εγκαταλείψει λόγω μπαταρίας.

smartphones

Επίσης, το multitasking βολεύει, ποιος όμως μπαίνει στον κόπο να κλείσει όλες αυτά τα ανοικτά app που συνεχίζουν να «τρώνε» στο παρασκήνιο; Συνδέεστε πάντα αυτόματα στο WiFi στο σπίτι και στο γραφείο και συγχρονίζετε τους λογαριασμούς σας αυτόματα μόλις μπείτε, ωστόσο όταν χρειάζεστε περισσότερο την μπαταρία για σημαντικές , καλό είναι να κλείνετε το GPS, το WiFi και το Bluetooth.

Μερικές γνωστές για την εξοικονόμηση smartphone είναι:

  1. Μειώστε την φωτεινότητα της οθόνης
  2. Απενεργοποιήστε την ασύρματη επικοινωνία (GPS, Bluetooth, NFC, Wi-Fi). Εάν δεν αναμένετε κλήσεις και θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια, θέστε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης. Επιλέξτε την λειτουργία πτήσης όταν θέλετε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ταχύτερα.
  3. Πάντως, εάν πρόκειται να επιλέξετε Wi-Fi ή Δεδομένα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας επιλέξτε το πρώτο, η επιβάρυνση είναι μικρότερη.
  4. Απενεργοποιήστε τον αυτόματο συγχρονισμό των λογαριασμών σας
  5. Ελέγξτε για ενημερώσεις στο λογισμικό του τηλεφώνου -μπορεί ανάμεσά τους να είναι μια καλύτερη διαχείριση ισχύος
  6. Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας στο κρύο ή στην ζέστη, όπως για παράδειγμα στο παρπρίζ του αυτοκινήτου σας τις ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες στην Ελλάδα.
  7. Εάν δεν χρειάζεστε οπωσδήποτε το τηλέφωνό σας, μην κάνετε απαιτητικά πράγματα ταυτόχρονα, όπως το να βλέπετε βιντεάκια και να παίζετε παιχνίδια ή μην ακούτε μουσική και σερφάρετε, η μπαταρία θα φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο πιο γρήγορα.
  8. Να κλειδώνετε το τηλέφωνό σας, για να ελαχιστοποιήσετε την ενεργοποίησή του κατά λάθος.
  9. Να κλείνετε τις πολλαπλές εφαρμογές, γιατί όταν δεν τις χρησιμοποιείτε εκείνες συνεχίζουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας ενέργεια.Πώς κλείνουν οι εφαρμογές στο Android;

    Σε εκδόσεις νεότερες από την 2.x, επιλέξτε το εικονίδιο με το διπλό παράθυρο στο βασικό μενού (το δεξιότερο στην φωτογραφία εδώ) και θα δείτε μικρογραφίες των εφαρμογών που εκτελούνται, αφού το επιτρέπει την παράλληλη εκτέλεση πολλαπλών app (multitasking). Για να κλείσετε τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε άλλο, μετακινήστε το παράθυρό τους δεξιά ή αριστερά σαν να τις διαγράφετε. Σε παλαιότερες εκδόσεις Android, θα πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, στις Εφαρμογές, σε όσες Εκτελούνται και να επιλέξετε Stop.
  10. Τέλος, συστήνετε να έχετε μαζί σας αξεσουάρ με αποθέματα… ιόντων λιθίου που θα σας βγάλουν από την δυσάρεστη θέση όταν θα χρειάζεστε περισσότερο ή έναν φορτιστή αυτοκινήτου.

Πηγή: tech.in.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).