Viber Επιδιορθώσεις στην ευπάθεια των κρυπτογραφημένων εικόνων

Φαίνεται πως οι ερευνητές ασφαλείας UNH Cyber ​​Forensics & Group μετά την αναφορά τους για την μη κρυπτογραφημένη μορφή των δεδομένων κάθε χρήστη όπως είδαμε και στο προηγούμενο μας άρθρο έβαλε σε σκέψη τους ανθρώπους του Viber, και όχι μόνο!

viber-unencrypted-image

Το Viber επιτέλους πρόσθεσε μέτρα για την κρυπτογράφηση μηνυμάτων app για Android και iOS , έτσι ώστε οι κρυφές ματιές στο δίκτυο να μην μπορούν να δουν τις εικόνες , τα και τα μηνύματα σχετικά με την ευρύτερη τοποθεσία του κάθε χρήστη .

Η νέα έκδοση Android 4.3.1.21 , που κυκλοφόρησε την Τρίτη , περιλαμβάνει  σύμφωνα με πληροφορίες :

Βελτιώσεις στον τρόπο Viber χειρίζεται φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα , σύμφωνα με την σελίδα Viber για το Google Play App Store . Η έκδοση iOS της Viber παραμένει αμετάβλητη από της 23ης Απριλίου, αλλά η Viber την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι ετοιμάζεται για επιδιόρθωση της έκδοσης. Την Τετάρτη , η εταιρεία δήλωσε ότι η διόρθωση έχει αποσταλθεί στην Apple .

Επειδή οι ​​εικόνες και τα βίντεο χωρίς κρυπτογράφηση από την προηγούμενη έκδοση του Viber ενός χρήστη δεν είναι στην πραγματικότητα ιδιωτικά . Κάποιος με έλεγχο του δικτύου Viber μπορεί να τα δει ή ακόμα και να τα τροποποιήσει εικόνες ( ή και αρχεία) έτσι λοιπόν προσθέσανε το SecureMe software και έτσι όταν μη εξουσιοδοτημένος πάει να το δει μέσα σε ένα Wi-Fi δίκτυο θα του εμφανίζει μια εικόνα που θα γράφει “protected by SecureMe” και θα αντικαθίστανται με την υπάρχουσα που θα υπήρχε εκεί εικόνα επιπρόσθετα να ενημερώσουμε πως δήλωσαν πως τα μηνύματα μεταξύ χρηστών είναι κρυπτογραφημένα.

Η Viber απάντησε στον Dan Hawke  :

Επί του παρόντος, τα μόνα δεδομένα που είναι κρυπτογραφημένα μηνύματα είναι μηνύματα κειμένου . Αριθμούς τηλεφώνου και τα στοιχεία επικοινωνίας δεν είναι κρυπτογραφημένα . Σε κάθε σύνδεση που γίνεται όταν καλεί κάποιος , η κλήση του είναι κρυπτογραφημένη , αλλά η ίδια η κλήση (που είναι τα δεδομένα ήχου ) δεν είναι κρυπτογραφημένα . Είμαστε σε ανάπτυξη επί του παρόντος θέματος σε ένα ασφαλές χαρακτηριστικό end-to-end  call που θα κρυπτογραφήσει όλες τις κλήσεις”

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).