Hoax στο Facebook: νεαρή δέχεται επίθεση και πεθαίνει αμέσως μετά

Νέο hoax στο Facebook. Μια δημοσίευση στο Facebook ισχυρίζεται παρουσιάζοντας μια εικόνα ότι μια νεαρή δέχτηκε μια βίαια επίθεση και πέθανε αμέσως μετά το συμβάν. Η εικόνα παρουσιάζει ένα κουμπί βίντεο που υποτίθεται ότι επιτρέπει στους χρήστες να δουν το βίντεο.

teen-died-immediately-facebook-video-hoax
Το μήνυμα όπως αναφέρει το Hoax-Slayer είναι ένα τυπικό “συγκλονιστικό βίντεο” hoax. Φυσικά δεν υπάρχει βίντεο. Η δημοσίευση έχει σχεδιαστεί για να ξεγελάσει τους χρήστες να προωθήσουν την απάτη στο Facebook και να συμμετέχουν σε ψεύτικες online έρευνες και προσφορές. Το συγκεκριμένο hoax δεν έχει κακόβουλη προθεση, όπως την διανομή κακόβουλου λογισμικού, εκτός του ότι θα κάνει πλουσιώτερους αυτούς που το δημιούργησαν.

Το μήνυμα του Facebook διαθέτει μια ανησυχητική εικόνα μιας νεαρής γυναίκας που δέχεται μια βίαια επίθεση, ενώ άλλοι στέκονται από πάνω της και την κρατάνε. Το μήνυμα ισχυρίζεται ότι η κοπέλα πέθανε αμέσως μετά το συμβάν. Η εικόνα παρουσιάζεται σαν ένα teaser βίντεο.
Αυτοί που κάνουν στην εικόνα, για να δουν το βίντεο θα οδηγηθούν σε ένα site που είναι σχεδιασμένο να μοιάζει με μια σελίδα του Facebook. Ωστόσο, όταν οι χρήστες προσπαθήσουν να δουν το βίντεο, η απάτη τους παροτρύνει να το δημοσιεύσουν πρώτα στο Facebook. Έτσι η απάτη εξαπλώνεται καθώς όλο και πιο πολλοί, έχουν την περιέργεια να δουν τι συνέβη.

Οι απατεώνες που δημιουργούν αυτές τις εκστρατείες κερδίζουν αρκετά χρήματα από τις προμήθειες πονηρών προγραμμάτων marketing κάθε φορά που ένας χρήστης συμπληρώνει μια έρευνα και παρέχει προσωπικά του στοιχεία.

Αν ένα από αυτά τα απάτη έρχεται το δρόμο σας , μην μπείτε στον πειρασμό να κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή εικόνες που περιέχει .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).