Νέα phishing στοχεύουν λογαριασμούς της Google

Νέες επιθέσεις phishing στοχεύουν λογαριασμούς της Google και όπως αναφέρει η Bitdefender πολλοί χρήστες είναι ήδη θύματα μέχρι στιγμής.

Η Bitdefender εντόπισε ένα νέο είδος επίθεσης που είναι κατασκευασμένη να μην ανιχνεύεται αφού δεν μοιάζει με τα παραδοσιακά σύστημα phishing.

Google

Προς μεγάλη δυσαρέσκεια των φίλων της Gοogle, οι χρήστες του Chrome είναι η πιο ευάλωτοι στις επιθέσεις λόγω του τρόπου που εμφανίζει τα δεδομένα ο browser. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι οι χρήστες του Firefox είναι ασφαλείς

“Με την στους λογαριασμούς των χρηστών της Gοogle” , οι hackers μπορούν να αγοράσουν εφαρμογές στο Google Play, να παραβιάσουν λογαριασμούς του Gοogle+ και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα του Google Drive. Η απάτη ξεκινά με ένα email υποτίθεται ότι αποστέλλεται από την Google, με τίτλο ‘Mail Notice' ή ‘New Lockout Notice' αναφέρει η Bitdefender.

Το e-mail που αποστέλλονται στους χρήστες αναφέρουν ότι οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους θα κλειδωθούν μέσα σε 24 ώρες, λόγω του ότι δεν είναι σε θέση να αυξήσουν την χωρητικότητα αποθήκευσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Το μήνυμα περιέχει ένα link που προτρέπει τους χρήστες να κάνουν κλικ στο “ΑΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ” για να μην κλειδωθεί ο λογαριασμός τους..

Όταν κάποιος κάνει κλικ στο σύνδεσμο, ανακατευθύνεται σε μια ιστοσελίδα που μοιάζει με την σελίδα login της Gοogle login και ζητά την πιστοποίηση του χρήστη.

Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις να ελέγξετε τη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομα του αποστολέα για να επαλήθευσετε αν ταιριάζει ή όχι. Εάν ανοίξετε το μήνυμα και επιλέξετε να “εμφάνιση λεπτομερειών” από κάτω από το όνομα του αποστολέα, θα είστε σε θέση να δείτε εάν το μήνυμα προέρχεται πράγματι από τη Gοogle ή όχι.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Gmail δεν αποστέλλει μη εξουσιοδοτημένα μαζικά , και όταν το κάνει, το μήνυμα δεν έρχεται με γραμματικά και συντακτικά , μαζί με ένα περιεχόμενο που σας κάνει να αναρωτιέστε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).