Το Patch της Τρίτης ανοίγει την πόρτα για τους hackers στα Windows XP

Αύριο είναι ημέρα ενημερώσεων του Μαΐου για την Microsoft, καθώς θα κυκλοφορήσει το Patch της Τρίτης. Οι ενημερώσεις έρχονται να διορθώσουν κρίσιμα κενά , στο λειτουργικό και τις εφαρμογές της εταιρείας. Τα , ωστόσο, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα λειτουργικά συστήματα που θα ενημερώσει η Microsoft, αφού σταμάτησε την υποστήριξη τους στις 8 Απριλίου.

Windows XP

Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένα από τα τρωτά σημεία που θα επιδιορθώσει αύριο η εταιρεία υπάρχουν και στα Windows XP, και ένας εμπειρογνώμονας ς προειδοποιεί ότι οι hackers θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτές τις αδυναμίες.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα Windows XP εξακολουθούν να είναι εγκατεστημένα στο 26% των επιτραπέζιων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

“Στο Patch της Τρίτης η Microsoft θα επιδιορθώσει κάποιες ευπάθειες των Windows, και είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι τουλάχιστον μια από αυτές θα επηρεάζει τα Windows XP. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε exploits για τα τρωτά σημεία των XP, επειδή οι χρήστες τους δεν θα λάβουν τα patches από τη Microsoft,” δήλωσε ο Kasper Lindgaard, διευθυντής του τμήματος Έρευνας και Ασφάλειας της Secunia.

“Σε γενικές γραμμές, οι ευπάθειες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στα Windows XP θα παραμένουν unpatchabled και ως εκ τούτου, θα δούμε μια αύξηση των επιθέσεων που στοχεύουν το εν λόγω λειτουργικό .” συνέχισε ο Lindgaard.
Η σε μια νεότερη έκδοση λειτουργικού συστήματος είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας δεν είναι εκτεθειμένος σε τέτοιες επιθέσεις, και η Microsoft συνιστά σαφώς σε όλους αυτούς που τρέχουν XP να αναβαθμίσουν σε νεότερες πλατφόρμες όσο το δυνατόν συντομότερα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).