Η Microsoft συνεχίζει να διαθέτει ενημερώσεις των Windows XP σε εταιρείες

Η Microsoft διέθεσε χθες στο καθιερωμένο Patch της Τρίτης για τον μήνα Μάιο, διορθώσεις ασφαλείας για τα λογισμικά και λειτουργικά της συστήματα, αφήνοντας τα Windows XP.

Windows XP

Η , δηλώνει αποφασισμένη να σταματήσει τις ενημερώσεις των Windows XP και υπενθύμισε σε όλους που εξακολουθούν να τα έχουν στα συστήματα τους ότι θα πρέπει να αλλάξουν λειτουργικό σύστημα το συντομότερο δυνατό.

“Εάν χρησιμοποιείτε ακόμα Windows XP, δεν θα μπορείτε να λάβετε ενημερώσεις ασφαλείας μέσω του Windows Update ή της υπηρεσίας Microsoft Update. Η τω Windows XP σταμάτησε από τις 8 Απριλίου και αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα χωρίς υποστήριξη, ο ς σας θα είναι ευάλωτος σε πιθανές επιθέσεις και με την πάροδο του χρόνου, οι επιδόσεις του θα επηρεαστούν” αναφέρει η εταιρεία στο blog της.

Αυτό βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο δεν ισχύει για όλους, καθώς υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις με πάρα πολλά συστήματα που χρησιμοποιούν το απαρχαιωμένο λειτουργικό της Microsoft.

Έτσι την ίδια στιγμή, η Microsoft διέθεσε ενημερώσεις ασφαλείας σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς που ζήτησαν, πληρώνοντας κάτι παραπάνω, να παραμείνουν τα συστήματα τους ασφαλή. Ωστόσο, η εταιρεία τονίζει ότι αυτό θα συμβαίνει μόνο για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να καταφέρουν να αναβαθμίσουν όλους τους υπολογιστές σε Windows 8.1.

“Υπάρχουν επίσης ειδικές περιπτώσεις στις οποίες ορισμένοι πελάτες από επιχειρήσεις έχουν συνάψει συμφωνίες προσαρμοσμένης υποστήριξης απευθείας με τη Microsoft. Αυτές οι εταιρείες θα λαμβάνουν προσωρινά ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows XP, για τη γεφύρωση του χάσματος κατά τη της διαδικασίας μετεγκατάστασης τους σε ένα πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows 8.1” πρόσθεσε η εταιρεία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).