Google Doodle για τον κύβο του Ernő Rubik

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά ο κύβος του Rubik είναι τώρα επίσημα 40 ετών. Το γεννήθηκε στην Ουγγαρία το 1974 από τον εφευρέτη και αρχιτέκτονα Ernő Rubik, και βγήκε εκτός συνόρων το Μάιο του 1980.

Ernő Rubik
Ο Ούγγρος αρχιτέκτονας Ernő Rubik ήθελε να δημιουργήσει ένα μοντέλο για να εξηγήσει την γεωμετρία. Έτσι δημιούργησε τον πρώτο κύβο, σκαλίζοντας με το χέρι τα κυβάκια που τον αποτελούν. Του πήρε ένα μήνα για να καταφέρει να φτιάξει τον Κύβο φέρνοντας όλα τα στην σωστή πλευρά.

Αργότερα το 1980 η Ideal Toy Corp απέκτησε τα δικαιώματα, και από τότε έχει πουλήσει πάνω από 350.000 μονάδες, γεγονός που καθιστά τον κύβο το παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, και ένα ρετρό φαβορί για όποιον ήταν νέος στη δεκαετία του '80.

Η Google σήμερα τιμάει το έξυπνο παιχνίδι, με ένα διαδραστικό μοντέλο στην αρχική της σελίδα. Μπορείτε να παίξετε λίγο πολύ όπως θα το περιμένατε: κάντε κλικ και να σύρετε τον κύβο και να τον περιστρέψετε.
Το Doodle μπορεί να έρθει πιο κοντά, και να περιστραφεί πλήρως με το ποντίκι σας. Μπορείτε να τον βρείτε στην αρχική της Google

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).