Friend or Foe: Νέα εφαρμογή για το Facebook από την Kaspersky Lab

Friend or Foe: Βοηθά τους να έχουν τους φίλους τους κοντά… και τους εχθρούς ακόμη πιο κοντά

Friend or Foe

Friend or Foe

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει το Friend Or Foe, μια νέα εφαρμογή για το που επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογήσουν πόσο «πολύτιμοι» είναι οι ψηφιακοί τους φίλοι, ενώ δείχνει και τι σκέφτονται οι άλλοι για τους ίδιους. Η εφαρμογή αυτή θα αποκαλύψει ποιοι από τους εκατοντάδες followers είναι πραγματικοί «fans», ποιοι κάνουν, δηλαδή, τις περισσότερες αναδημοσιεύσεις και μεταξύ των φίλων ενός χρήστη. Παράλληλα, η εφαρμογή αναδεικνύει και τις απειλές για τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προστατεύουν τις προσωπικές τους πληροφορίες.

Για όσους τους αρέσει να χρησιμοποιούν διάφορες εφαρμογές για να αναλύουν τη δραστηριότητά τους, η Kaspersky Lab δημιούργησε ένα εργαλείο που συλλέγει στατιστικά στοιχεία για τη δραστηριότητά τους στο Facebook. Το Friend Or Foe δείχνει πόσα και φωτογραφίες δημοσιεύει ένας χρήστης, πόσα like αποσπά και πολλά ακόμα στατιστικά στοιχεία που ενδιαφέρουν τους λάτρεις του Facebook. Το Friend Or Foe είναι προς το παρόν διαθέσιμο στα Αγγλικά, στα Ρώσικα, στα Γερμανικά, στα Γαλλικά, στα Ιταλικά, στα Ισπανικά, στα Πορτογαλικά (βραζιλιάνικη διάλεκτος), στα Ισπανικά (μεξικανική διάλεκτος), στα Αραβικά και στα Ιαπωνικά, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες γλώσσες στο άμεσο μέλλον.

«Είναι βέβαιο ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο τραβά την των ψηφιακών εγκληματιών. Τις περισσότερες φορές οι απατεώνες «κυνηγούν» τα προσωπικά και τα στοιχεία σύνδεσης των χρηστών, με στόχο να τα χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πόρους, όπως οι λογαριασμοί banking. Δεν αποτελεί καμία έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι το Facebook είναι ο πιο δημοφιλής στόχος για τους phishers. Ενδεικτικά, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, το 79,5% του συνόλου των επιθέσεων phishing στα social media στοχοποίησε αυτό το δίκτυο. Εκτός από το στοιχείο της διασκέδασης, το Friend Or Foe δίνει ένα σημαντικό μήνυμα σχετικά με τις πιθανές απειλές που αντιμετωπίζει ένας χρήστης, με κατανοητούς και απλούς όρους», σχολίασε ο Evgeny Chereshnev, επικεφαλής του τμήματος Global Mobile Business Development της Kaspersky Lab.

Συμβουλές ασφάλειας από το FriendOrFoe

Φωτογραφίες

Η εφαρμογή σας προτρέπει να ελέγξετε όλες τις φωτογραφίες στις οποίες έχετε προστεθεί από άλλους καθώς κάποιες μπορεί να σας εκθέτουν.

Checkin

Η εφαρμογή σας επιτρέπει να δείτε αν κάποιος σας έχει συμπεριλάβει σε ένα «check-in» χωρίς την άδειά σας και σας βοηθά να καθαρίσετε το προφίλ σας από τα «check-in» που έχουν γίνει χωρίς την έγκρισή σας.

Άδειες εφαρμογών

Το FriendOrFoe μπορεί να συγκεντρώσει όλες τις εφαρμογές στις οποίες έχετε εγγραφεί και να σας δείξει τι έχετε επιτρέψει στην καθεμία από αυτές.

Ιστορικό αναζήτησης

Η εφαρμογή σας εμφανίζει όλους τους ανθρώπους ή τα πράγματα τα οποία έχετε αναζητήσει στο Facebook. Το Facebook αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες, εσείς όμως έχετε τη δυνατότητα να τις διαγράψετε.

Οι developers θα βελτιώνουν συνεχώς τη λειτουργικότητα της εφαρμογής, με βάση τα σχόλια που παίρνουν από τους χρήστες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).