Microsoft: Οι χώρες με τις περισσότερες μολύνσεις από malware

Οι εφαρμογές Essentials και Windows Defender της Microsoft μπορεί να μην είναι από τα καλύτερα anti-virus τα στην αγορά, αλλά προσφέρουν μια αξιόλογη που μπορεί να είναι πολύ πρακτική. 

55045 Microsoft

Η Μicrosoft κυκλοφόρησε σήμερα που συλλέγονται από τις δύο εφαρμογές, και παρουσιάζουν τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων από malware. Για αρχή η εταιρεία αναφέρει ότι το παγκόσμιο μέσο ποσοστό μολύνσεων από malware μειώθηκε κατά 21,44% σε σχέση με το περασμένο έτος, αλλά το Πακιστάν, μια χώρα που κρατάει την ηγετική θέση στη λίστα της, το ποσοστό έφθασε το ρεκόρ του 55.22%.

Όσον αφορά τα ποσοστά μόλυνσης, η Μicrosoft έδωσε λεπτομέρειες και για το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, αποκαλύπτοντας ότι η Τυνησία διατήρησε την ηγετική της θέση στον τομέα αυτό, με ποσοστό 49,5%. Η Αλγερία έρχεται δεύτερη με 40,3%, ακολουθούμενη από το Πακιστάν με 35,8%.

“Θα μπορούσε να υποθέσουμε ότι επειδή αυτές οι χώρες είχαν τα υψηλότερα ποσοστά χτυπημάτων από malware στον κόσμο, θα πρέπει επίσης να έχουν και τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης από malware. Ωστόσο, δεν είναι κάθε χτύπημα δεν οδηγεί σε μόλυνση. Οι προσπάθειες του κακόβουλου λογισμικού να μολύνει ένα μηχάνημα μπορεί να μπλοκαριστούν επιτυχώς από οποιοδήποτε λογισμικό ασφάλειας,” αναφέρει η Μicrosoft.

Μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες από το blog της Microsoft.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).