internet speed

3 δισ. οι συνδεδεμένοι στο internet μέχρι το τέλος του 2014

Στα 3 δισεκατομμύρια θα φτάσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς οι κάτοικοι του πλανήτη που έχουν σύνδεση στο internet, όπως προβλέπει μελέτη της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Από την άλλη πλευρά, 4 δισ. άνθρωποι θα παραμείνουν χωρίς πρόσβαση στο δια.

internet-speed

Η ITU προβλέπει πως η διείσδυση του διαδικτύου θα αγγίξει φέτος το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, με το 78% να προέρχεται από τις αναπτυγμένες και το 32% από τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η διεύρυνση των χρηστών θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα στον αναπτυγμένο κόσμο, στο 3,3%, συγκριτικά με την αύξηση 8,7% που αντιστοιχεί στα αναπτυσσόμενα κράτη.

Στον αντίποδα, το τέλος της χρονιάς θα βρει 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους ίντερνετ, από τους οποίους πάνω από το 90% ζει στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Ειδικότερα στην Αφρική, μόλις 1 στους 5 ανθρώπους θα έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, τη στιγμή που στην Αμερική θα βρίσκονται online τα 2/3 των κατοίκων. Πάντως, το μεγαλύτερο ποσοστό διείσδυσης θα καταγραφεί στην Ευρώπη, αγγίζοντας το 75%.

Όσον αφορά το mobile internet, ο αριθμός των συνδέσεων θα αγγίξει τις 2,3 δισεκατομμύρια συνδέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, από τις οποίες το 55% αντιστοιχεί στις αναπτυγμένες χώρες. Στις ίδιες χώρες, αντίθετα, η διείσδυση των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, αφού δεν θα ξεπεράσει το 10%.

kathimerini.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).