nsa1

Η NSA συλλέγει τα selfies σας για ένα πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου

Μήπως ξεχάσατε την NSA; Μάλλον θα γνωρίζετε ήδη, ότι οι φωτογραφίες σας δεν ασφαλείς όταν τις ανεβάζετε στο διαδίκτυο. Μέχρι σήμερα υπήρχε ο φόβος να τις πάρει κάποιος κακόβουλος , και να τις επεξεργαστεί με το photoshop προσθέτοντας ή αφαιρώντας πράγματα για να σας εκθέσει. Από σήμερα όμως θα πρέπει να σκέφτεστε και την ΝSA σε περίπτωση που την ξεχάσατε.

nsa

Φυσικά δεν είναι έκπληξη πια, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο συγκλονιστικές αποκαλύψεις που αφορούν τις δράσεις της ς. Όμως το νέο που διέρρευσε σήμερα είναι ότι η υπηρεσία συλλέγει με ένα παγκόσμιο σύστημα μόνο φωτογραφίες, για να τις σε ένα εξελιγμένο πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, η ΝSA αξιοποιεί τις φωτογραφίες που συλλέγει με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου μαζί με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα κειμένου, τις συνομιλίες από τα κοινωνικά δίκτυα, τηλεδιασκέψεις και γενικότερα κάθε είδους επικοινωνία.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν από τον Edward δείχνουν ότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας είναι πεπεισμένοι ότι η τεχνική αναγνώρισης του προσώπου, θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο που η ΝSA εντοπίζει πληροφορίες για τους στόχους της σε όλο τον κόσμο.

Ένα που διέρρευσε σήμερα χρονολογείται από το 2011 και δείχνει ότι υπηρεσία συλλέγει εκατομμύρια εικόνες κάθε μέρα, που τις χρησιμοποιεί με ένα λογισμικό αναγνώρισης προσώπου.

Προσοχή λοιπόν όχι μόνο στις φωτογραφίες, αλλά σε κάθε πληροφορία που ανεβάζετε στο διαδίκτυο. Δεν σας εγγυάται κανείς ότι δεν θα πέσουν στα χέρια κάποιου κακόβουλου χρήστη, ή δεν θα καταλήξουν στην βάση δεδομένων κάποιου αυτό-αποκαλούμενου “προστάτη.”

Μα τόση προστασία πια….

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).