Το Facebook κρυπτογραφεί τα κέντρα δεδομένων του

Το Facebook φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει μια κρυπτογράφηση end-to-end σε όλη την εταιρεία και το δίκτυό της. Σε αυτή την θα συμπεριλαμβάνετε και η κρυπτογράφηση των δεσμών μεταξύ των κέντρων δεδομένων της. Στόχος της εταιρείας είναι να κρατήσει την κυβέρνηση στην μπροστινή πόρτα, και να κλείσει τα backdoors.

Facebook Data center

Ο υπεύθυνος υποδομών ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου Gregg Stefancik, δήλωσε στους δημοσιογράφους του ZDNet σήμερα το πρωί ότι οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τον , αναφέρουν ότι η υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) είχε backdoors στα δεδομένα που αποθηκεύονται από εταιρείες όπως το Facebook, τη , τη και την Apple, και ότι ανησυχούν για τις κυβερνητικές παρεμ.

Ανέφερε ότι η εταιρεία του προσπαθούσε να ξεκινήσει την κρυπτογράφηση των δεσμών μεταξύ των κέντρων δεδομένων αρκετά χρόνια πριν.

“Ο Snowden επικύρωσε πολλά από αυτά που ξέραμε ότι απαιτούνται για την προστασία του κοινού.”

“Είναι αρκετά πολύπλοκο. Είναι πιο περίπλοκο από ότι με τις συσκευές των καταναλωτών σε μια web front-end κρυπτογράφηση, όπως την αποκαλούμε. Αυτή η απειλή είναι πολύ διαφορετική, διότι προέρχεται από το επίπεδο του παροχέα δικτύου. Η πολυπλοκότητα της υποδομής μας σημαίνει ότι δυστυχώς εμείς δεν είμαστε ακόμα εκεί. Έχουμε σαν την κρυπτογράφηση της κυκλοφορίας που είναι πιο ευαίσθητη στο Facebook, και δουλεύουμε επιθετικά για να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να σας πούμε ότι έχουμε κρυπτογραφήσει τα πάντα μεταξύ των κέντρων δεδομένων μας.”

Να αναφέρουμε βέβαια ότι η κρυπτογράφηση των δεσμών αυτών μπορεί να μην είναι αρκετή, αν το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα απαιτήσει το αντίθετο. Μια εντολή από το Γραφείο φτάνει για την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών, καθώς όλοι οι φορείς υπηρεσιών αναγκάζονται να βοηθούν με την αποκρυπτογράφηση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών στο πλαίσιο ενός εντάλματος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).