Safelet το βραχιόλι που ειδοποιεί για εγκληματικές επιθέσεις

Safelet: Το θέμα της σεξουαλικής βίας επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη διεθνή επικαιρότητα – και ο κόσμος της τεχνολογίας ανταποκρίνεται, αναπτύσσοντας ή προωθώντας συσκευές ασφαλείας με λειτουργίες όπως η ενημέρωση των αρχών ή των συγγενών των πιθανών θυμάτων.

Safelet

Το Safelet είναι δημιούργημα της ολλανδικής Everfind. Πρόκειται για ένα βραχιόλι το οποίο επιτρέπει στον/ στην κάτοχό του να σημάνει συναγερμό/ αποστείλει σήμα κινδύνου όταν θεωρεί ότι απειλείται. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι ενεργοποιείται πολύ πιο γρήγορα και πιο απλά από ό,τι ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ το σήμα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε αυτούς που καλούνται να σπεύσουν προς βοήθεια του θύματος.

Το βραχιόλι συνοδεύεται από για iOS ή Android πoυ συνδέει το αξεσουάρ με το τηλέφωνο μέσω Bluetooth. Η/ο κάτοχος στη συνέχει επιλέγει ένα «επίπεδο ασφαλείας», το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει συγγενείς και φίλους, την ευρύτερη κοινότητα του Safelet (ένα από τα πλεονεκτήματα της συσκευής είναι ότι δημιουργεί με αυτόν τον τρόπο ένα « φυλάκων») ή την αστυνομία, και προσκαλεί «φύλακες» οι οποίοι θα ενημερώνονται σε περίπτωση κινδύνου.

Εάν η/ ο κάτοχος απειληθεί, ενεργοποιεί τη συσκευή πατώντας τα κουμπιά του βραχιολιού και στέλνοντας σήμα με την ακριβή θέση της/ του στους «φύλακες» μέσω του κινητού. Επίσης, το μικρόφωνο το οποίο είναι ενσωματωμένο στο Safelet αρχίζει την καταγραφή των γύρω ήχων, τους οποίος και μπορεί να προωθεί στην αστυνομία.

Αν και η συσκευή προωθείται κυρίως στις γυναίκες, τίποτα δεν αποκλείει τη χρήση του και από άνδρες οι οποίοι μπορεί να επιθυμούν ένα μέσον ενημέρωσης των αρχών ή φίλων τους σε περίπτωση που πέσουν θύματα εγκληματικής ενέργειας.

«Με ένα απλό κλικ ενημερώνετε ένα ευρύ δίκτυο ανθρώπων. Μας αρέσει να αποκαλούμε αυτούς τους ‘φύλακές' σας. Μπορείτε να κάνετε τι δίκτυό σας όσο μεγάλο θέλετε. Πρώτα από όλα προσκαλώντας όλους τους φίλους και αγαπημένους σας στο δίκτυο φυλάκων σας. Αλλά αν θέλετε ένα ακόμα μεγαλύτερο δίκτυο, το Safelet μπορεί να στείλει τον συναγερμό σας σε όλα τα μέλη της κοινότητας του Safelet στην περιοχή σας. Επίσης, παρέχει στην αστυνομία την ακριβή σας θέση, την οποία, σε πολλές , δεν μπορεί να μάθει αλλιώς. Το Safelet δημιουργεί μία πλατφόρμα η οποία δίνει τη δυνατότητα να καταστήσουμε την ασφάλεια κάτι που φτιάχνουμε μαζί. Εξ ου και το σλόγκαν μας, ‘η ασφάλεια είναι το τι κάνουμε ο ένας για τον άλλο'» αναφέρεται στη σελίδα των δημιουργών του στο Indiegogo, όπου στράφηκαν για τη χρηματοδότηση της συσκευής (μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί άνω των 7.000 δολαρίων από τα 40.000 που είναι ο στόχος, ενώ απομένουν 39 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας).

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).