Πώς να επικολλήσετε σαν απλό κείμενο στον Firefox χωρίς plugins τρίτων

Από προεπιλογή, όταν αντιγράφετε κάποιο κείμενο από μια ιστοσελίδα του Mozilla Firefox και το επικολλήσετε σε ένα πεδίο κειμένου σε κάποιο πίνακα συζητήσεων, forum ή δημοσίευση του WordPress, θα επικολληθεί με όλο το κώδικα και τη μορφοποίηση που υπάρχει από εκεί που το αντιγράψατε. Τα Links, οι κεφαλίδες, η έντονη και η πλάγια γραφή του κειμένου – όλα αυτά τα στοιχεία ς κείμενου θα διατηρηθούν στο επικολλημένο .

Firefox

Αν θέλετε να επικολλήσετε αυτό που έχετε αντιγράψει σαν απλό κείμενο, η παραπάνω συμπεριφορά θα σας δυσκολέψει. Υπάρχουν πολλά που διατίθενται για τον Firefox που εφαρμόζουν την επικόλληση σε μορφή απλού κειμένου. Σε αυτό το άρθρο μάλλον θα στεναχωρήσουμε τους developers των αυτών των plugins καθώς θα παρουσιάσουμε πως μπορείτε να επικολλήσετε αυτό που αντιγράψατε σαν απλό κείμενο χρησιμοποιώντας μόνο τις ενσωματωμένες δυνατότητες του Firefox, χωρίς τη χρήση plugins τρίτων.

Μερικές φορές, μπορείτε να επικολλήσετε σαν απλό κείμενο, χρησιμοποιώντας τις επιλογές που παρέχονται από την ιστοσελίδα που θέλετε να το επικολλήσετε. Για παράδειγμα, στα forum του vBulletin και του WordPress, υπάρχει μια ειδική επιλογή που μπορεί να αλλάξει το “δυναμικό” κείμενο σε απλό κείμενο. Ωστόσο, σε πολλές άλλες περιπτώσεις, μπορεί να μην υπάρχει τέτοια επιλογή.

Ο Firefox browser έρχεται με μια ενσωματωμένη επιλογή επικόλλησης σαν απλό κείμενο. Αντί για τη επικόλλησης Ctrl + V, απλά χρησιμοποιήστε το Shift + Ctrl + V. Η συντόμευση με την προσθήκη του Shift κάνει το κόλπο για εσάς εγγενώς, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εγκαταστήσετε plugins ή επεκτάσεις. (Περιττό ίσως να αναφέρουμε ότι μετά την επιλογή του κειμένου που θέλετε να αντιγράψετε η συντόμευση Ctrl+C θα το κάνει εύκολα για σας)

Αυτό το κόλπο λειτουργεί επίσης και σε άλλα προϊόντα της Mozilla. Για παράδειγμα, στο Mozilla Thunderbird, μπορείτε να αντιγράψετε ένα μέρος του μηνύματος και να το επικολλήσετε στο κείμενο της απάντησης χωρίς την μορφοποίηση του πρώτου μηνύματος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).