Πως θα λειτουργεί το νέο σύστημα ενεργοποίησης των Windows 9

Τα Windows 9 είναι σε εξέλιξη από τη Microsoft και σύμφωνα με διάφορες πηγές, η προσπαθεί να κυκλοφορήσει την πρώτη preview έκδοση αργότερα αυτό το έτος.

Windows 9

Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι, είναι ότι η Microsoft ετοιμάζει ένα εντελώς νέο σύστημα ενεργοποίησης για τα Windows 9, τα οποία θα βοηθήσουν την εταιρεία στην αντιμετώπιση της πειρατείας. Το νέο σύστημα, υποτίθεται ότι θα αναγκάσει περισσότερους χρήστες να αγοράσουν μια νόμιμη άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από τον Ρώσο leaker Wzor, η Microsoft αποφάσισε να εγκαταστήσει νέο σύστημα ενεργοποίησης μετά από τα που είχε στην Κίνα, όπου τα 9 στα 10 των Windows είναι πειρατικά, όπως δήλωσε ο Steve Ballmer.

Σήμερα, χάρη σε μια δημοσίευση του Super User του φόρουμ MDL, έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το νέο σύστημα ενεργοποίησης.

Η Microsoft θα αναγκάσει κάθε χρήστη που εγκαθιστά τα Windows 9 να δημιουργήσει ένα λογαριασμό στην Microsoft και να συνδέσει το κλειδί του που αγόρασε με αυτόν. Μόλις εγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα θα οδηγεί τους χρήστες στο Store της εταιρείας όπου θα πραγματοποιείτε η ενεργοποίηση εντελώς αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο ο αγοραστής δεν θα βλέπει ποτέ το κλειδί της άδειας χρήσης, γεγονός που θα καθιστά πιο δύσκολο να “σπάσει” το λειτουργικό σύστημα, δεδομένου ότι όλα είναι θα ενσωματωμένα μέσα στον του.

Σε περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει να αλλάξει τον ή την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, θα πρέπει μέσα από το Store να αφαιρέσει την τρέχουσα ενεργοποίηση. Μια ειδική λήψη από τη Microsoft θα επιτρέπει στους χρήστες να κάψουν τα Windows 9 σε ένα δίσκο ή να δημιουργήσετε ένα USB προκειμένου να γίνει η όλη διαδικασία της εγκατάστασης ευκολότερη.
Υπάρχουν μερικά ζητήματα, ωστόσο. Μόλις ενεργοποιηθούν τα Windows 9, το Store της εταιρείας θα κρατάει προσωπικές πληροφορίες του χρήστη, όπως το , τη διεύθυνση και τα στοιχεία χρέωσης, προκειμένου να συνδέσει μια ειδική άδεια με έναν υπολογιστή. Περιττό να πούμε ότι, κάποιοι μπορεί να το βρουν όλο αυτό απαράδεκτο, αλλά σύμφωνα με τις πηγές, η εταιρεία εργάζεται για να το κάνει πολύ ασφαλές.

Φυσικά ένα τέτοιο σύστημα ενεργοποίησης απαιτεί ουσιαστικά μια ενεργή σύνδεση στο Internet, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχει και μια δευτερεύουσα επιλογή ενεργοποίησης, πιθανότατα από το τηλέφωνο.

Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης εγκαθιστά τα Windows 9 χωρίς να τα ενεργοποιήσει, το λειτουργικό σύστημα θα τρέχει άψογα για 3 ημέρες, και μετά θα είναι αδύνατο να ξεκινήσει.

Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι φήμες, και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η Microsoft τις επιβεβαιώσει ή τις διαψεύσει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).