15 χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για το Google Chrome

Η παρακάτω λίστα περιέχει 15 πολύ χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για το Google Chrome που θα σας βοηθήσουν να δουλεύετε γρηγορότερα και να κάνετε περισσότερα με τον αγαπημένο σας web browser. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε επεκτάσεις.

google chrome logo Google Google Chrome Google Chrome Google Chrome Chrome Google Chrome Google Chrome Google Chrome Google Chrome Google Chrome

1. Αποθηκεύστε ιστοσελίδες σε μορφή PDF

Το Google Chrome διαθέτει ένα ενσωματωμένο PDF writer.  Ανοίξτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, πατήστε Ctrl + P για Windows ή Cmd + P στο Mac σας και επιλέξτε “Αποθήκευση ως PDF” για να κατεβάσετε αυτή τη σελίδα σαν PDF.

2. Εισαγωγή προσαρμοσμένων συντομεύσεων πληκτρολογίου

Ο Google Chrome υποστηρίζει μια σειρά συντομεύσεων πληκτρολογίου, αλλά μπορείτε να ορίσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες συντομεύσεις που τρέχουν επεκτάσεις και εφαρμογές του Chrome. Πληκτρολογήστε chrome://extensions στη γραμμή διευθύνσεων του browser σας  για να ανοίξετε τη σελίδα με τις επεκτάσεις. Προχωρήστε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο σύνδεσμο που λέει συντομεύσεις πληκτρολογίου.

3. Διαγράψτε το σας επιλεκτικά

Το ιστορικό του Google Chrome (chrome://history) δεν διαθέτει κάποιο κουμπί για την “Επιλογή όλων” οπότε αν θέλετε να διαγράψετε, ας πούμε, 20 σελίδες από το αρχείο καταγραφής του ιστορικού σας, θα πρέπει να επιλέξετε 20 τετραγωνίδια. Πως μπορείτε να γλυτώσετε χρόνο; Επιλέξτε το πρώτο τετραγωνάκι, κρατήστε πατημένο το shift και επιλέξτε το τελευταίο κουτάκι. Ότι βρίσκετε ανάμεσα θα επιλεγεί.

4. Εγκατάσταση μη εγκεκριμένων επεκτάσεων στο Chrome

Οι νεότερες εκδόσεις του Chrome δεν επιτρέπουν να εγκαταστήσετε επεκτάσεις που δεν υπάρχουν στο επίσημο κατάστημα του Google Chrome. Σαν προσωρινή λύση, μπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα επεκτάσεων του Chrome, ενεργοποιήστε τη λειτουργία Developer και κάντε drag-n-drop την επέκταση που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε (το αρχείο. Crx) στο Chrome σας.

5. Quick Fix για έναν αργό Chrome

Αν ο Chrome σας “σέρνετε” μετά από πολλές ώρες συνεχούς λειτουργίας, ο ευκολότερος τρόπος διόρθωσης του προβλήματος είναι  είναι να κάνετε μια επανεκκίνηση στον browser σας. Μερικές φορές όμως ο ένοχος θα μπορούσε να είναι μια κακό κωδικοποιημένη επέκταση ή ακόμη και μια ιστοσελίδα. Αυτό μπορείτε να το εξακριβώσετε από το Εργαλεία -> Task Manager. Θα σας παρουσιάσει μια λίστα.  Ταξινομήστε τη λίστας πατώντας πάνω στο “Μνήμη” ή στο “Memory”,  και επιλέξτε τις ιστοσελίδες ή τις επεκτάσεις που χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος διεργασίας.

6. Δώστε ψεύτικη τοποθεσία

Ορισμένες ιστοσελίδες, όπως το Google Maps, για παράδειγμα, μπορεί να ζητήσουν από το πρόγραμμα περιήγησης τη γεωγραφική θέση σας. Μπορείτε να επιλέξετε να μην μοιράζεστε τα δεδομένα αυτά με τις ιστοσελίδες ή μπορείτε ακόμη και να δώσετε ψεύτικη τοποθεσία. Πηγαίνετε στο Εργαλεία/ Εργαλεία για προγραμματιστές και πατήστε το πλήκτρο Esc για να ανοίξετε την κονσόλα. Στην καρτέλα Emulation μπορείτε να εισάγετε οποιαδήποτε τιμή για το γεωγραφικό πλάτος και μήκος.

7. Αποκαλύψτε όλους τους κρυφούς κωδικούς πρόσβασης

Το Chrome μπορεί να θυμηθεί και συμπληρώσει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης σας, αλλά τους εμφανίζει σαν τελίτσες και έτσι είναι αδύνατον να τους διαβάσετε. Αν θέλετε να θυμηθείτε κάποιο κωδικό πρόσβασης, ανοίξτε τη σελίδα chrome://settings/passwords

8. Συντάξτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη γραμμή διευθύνσεων

Αν είναι να γράψετε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Chrome, μέχρι σήμερα ανοίγατε το Gmail σας και το κάνατε από εκεί με τον κλασικό τρόπο. Εναλλακτικά, απλά πηγαίνετε στην γραμμή διευθύνσεων του browser σας και πληκτρολογήστε την email διεύθυνση με την εντολή mailto. Για παράδειγμα mailto: info@iguru.gr. Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο του Gmail για να στείλετε το μήνυμα σας. Η διεύθυνση στο πεδίο Προς θα υπάρχει ήδη αφού την έχετε πληκτρολογήσει.

9. Πάρτε τις σημειώσεις μέσα από το Chrome

Ενώ υπάρχουν μερικές καλές επεκτάσεις του Chrome που προσθέτουν ένα σημειωματάριο στο πρόγραμμα περιήγησής σας, υπάρχει ένα μικρό JavaScript hack που μετατρέπει αμέσως το Chrome σας σε ένα πρόγραμμα ς κειμένου. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα και πληκτρολογήστε στη γραμμή διεύθυνσης.

data:text/html, html contenteditable>

Κάντε κλικ οπουδήποτε μέσα στην καρτέλα και να αρχίσετε να πληκτρολογείτε.

10. Χρησιμοποιήστε το Chrome σαν Media

Μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία ήχου, βίντεο, εικόνες, αρχεία κειμένου, ακόμα και τα έγγραφα PDF από την σας στο Chrome και να τα ανοίξετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποια ειδική εφαρμογή προβολής.

11. Τοποθετήστε περισσότερους σελιδοδείκτες στη γραμμή εργαλείων

Αν θέλετε να εμφανίζετε περισσότερους σελιδοδείκτες στο Bookmarks Toolbar του Chrome, απλά κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σελιδοδείκτη, επιλέξτε Επεξεργασία και αφαιρέστε τα πάντα στο πεδίο Όνομα. Αποθηκεύσετε και το Chrome θα εμφανίζει μόνο τα favicon του site στη γραμμή εργαλείων. Έτσι το πρόγραμμα μπορεί να χωρέσει πολλούς περισσότερους σελιδοδείκτες στον ίδιο χώρο.

12. Βελτίωση της σταθερότητας, χρησιμοποιήστε το Flash μόνο όταν χρειάζεται

Αν και υπάρχει ήδη μια μεγάλη στροφή προς την HTML5, ορισμένες ιστοσελίδες εξακολουθούν να απαιτούν το πρόγραμμα Adobe Flash Player. Πηγαίνετε στο Advanced Settings του προγράμματος περιήγησης (chrome://settings/content) και επιλέξτε το "Click to " κάτω από τα Plugins. Το Flash Player θα παραμείνει απενεργοποιημένο στον browser σας και όταν κάποια ιστοσελίδα απαιτεί Flash, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε προσωρινά.

13. Προσποιηθείτε ότι είστε με κινητό σε αργό Internet

Αν έχετε μια στο Διαδίκτυο, ή αν το σας χρεώνει για κάθε byte των δεδομένων, μπορείτε να υποκριθείτε ότι τε μια φορητή συσκευή. Με αυτό τον τρόπο οι περισσότερες ιστοσελίδες θα σας σερβίρουν την κινητή έκδοση τους που είναι μικρότερη σε μέγεθος. Πώς γίνεται αυτό; Ανοίξτε τα developer tools του Chrome, γυρίστε το στην Προσομοίωση ή Emulation και επιλέξτε  ή iOS σαν client του χρήστη. Βεβαιωθείτε ότι το Screen and Device emulation είναι απενεργοποιημένο.

14. Αφαιρέστε τα ενοχλητικά URLs

Όταν πληκτρολογείτε στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome, ο browser θα αρχίσει να σας προτείνει URLs από το ιστορικό σας. Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διεύθυνση που δεν θα θέλατε να εμφανίζεται στον κατάλογο των προτάσεων, μπορείτε να την αφαιρέσετε εύκολα με την εκκαθάριση του ιστορικού ή από την ίδια τη γραμμή διευθύνσεων. Επισημάνετε την αυτόματη συμπλήρωση της διεύθυνσης URL στη λίστα του drop-down και πατήστε Shift+Delete για να την αφαιρέσετε μόνιμα.

15. Αλλάξτε άμεσα σε Google Cache

Το Google Cache είναι πολύ βολικό αν μια ιστοσελίδα που προσπαθείτε να ανοίξετε είναι offline. Το Chrome καθιστά πραγματικά εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση στην αποθηκευμένη έκδοση της κάθε σελίδας. Αν προσπαθείτε να ανοίξετε ένα URL και δεν ανοίγει κάντε κλικ στη γραμμή διευθύνσεων, και πληκτρολογήστε cache: πριν από το URL. Πατήστε Enter. Θα μεταφερθείτε κατ 'ευθείαν στο Google Cache.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).