Δείτε βίντεο 1080p στο YouTube με Firefox

Όσοι χρησιμοποιείτε Firefox για να επισκεφτείτε το YouTube μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η ιστοσελίδα περιορίζει τις αναλύσεις των βίντεο.

youtube firefox firefox firefox firefox

Ειδικότερα, κάθε ανάλυση βίντεο υψηλότερη των 720p, δεν διατίθεται. Άλλες αναλύσεις είναι διαθέσιμες χωρίς πρόβλημα και έτσι προβάλλονται χωρίς προβλήματα, βίντεο στα 144p, 240p ή 480p.

Δεν έχει τόση σημασία αν χρησιμοποιείτε Player για να παρακολουθήσετε βίντεο ή εάν χρησιμοποιείται το HTML5 video player του YouTube: οι επιλογές είναι περιορισμένες, συνήθως στα 360p και 720p, και όλες οι άλλες αναλύσεις δείχνουν να απουσιάζουν από το επιλογής.

Αυτό είναι πρόβλημα για κάποιον που θέλει να παρακολουθήσει ένα βίντεο και αναγκάζεται να αλλάξει browser για να μπορέσει να δει βίντεο στο YouTube σε υψηλότερες αναλύσεις. Ο Chrome και ο Internet Explorer της Microsoft δεν έχουν περιορισμούς στις αναλύσεις των βίντεο.

Τι μπορώ να κάνω

Αυτό που πολλοί χρήστες του Firefox δεν ξέρουν είναι ότι είναι δυνατό για να ρυθμίσουν το πρόγραμμα περιήγησης, για να εμφανίζει όλες οι αναλύσεις που προσφέρει το YouTube.

Αυτή τη στιγμή βέβαια, το χαρακτηριστικό θα πρέπει να ρυθμιστεί, αλλά σύντομα αυτό δεν θα χρειάζεται πια, καθώς το ίδρυμα Mozilla θα το επιτρέπει από προεπιλογή για όλους τους χρήστες.

  • Πηγαίνετε στη διεύθυνση: about:config και πατήστε enter.
  • Επιβεβαιώστε ότι θα είστε προσεκτικοί όταν εμφανιστεί το παράθυρο.
  • Αναζητήστε τον όρο: media.mediasource.enabled. Η τιμή έχει οριστεί από προεπιλογή σε: false.
  • Κάντε διπλό κλικ στο όνομα της τιμής και ορίστε την σε true. Ενεργοποιήστε την.
  • Μπορεί να χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον browser σας.

media mediasource enabled

Αν επισκεφτείτε τώρα το YouTube και κάνετε κλικ στο εικονίδιο με γρανάζι που εμφανίζει την ποιότητα των βίντεο, θα δείτε όλες οι διαθέσιμες αναλύσεις βίντεο να εμφανίζονται, χωρίς πρόβλημα

Σημείωση: Εάν έχετε εγκαταστήσει το Adobe Flash, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε στο HTML5 player του YouTube. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να πάτε στην διεύθυνση https://www.youtube.com/html5 και κάντε κλικ στο “Request the HMTL5 player.”

Request the HMTL5 player

Από την έκδοση Firefox 33 και μετά το κουμπί δεν εμφανίζεται πια, καθώς ο Mozilla θα χρησιμοποιεί το HTML5 θα από προεπιλογή, αντί για το Adobe Flash που χρησιμοποιεί τώρα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).