Mark Zuckerberg , Facebook...**FILE** Facebook.com's mastermind, Mark Zuckerberg smiles at his office in Palo Alto, Calif., in this Monday, Feb. 5, 2007 file photo. The owners of a rival social networking Web site are trying to shut down Facebook.com, charging in a federal lawsuit that Facebook's founder stole their ideas while they were students at Harvard. The three founders of ConnectU say Zuckerberg agreed to finish computer code for their site, but repeatedly stalled and eventually created Facebook using their ideas. (AP Photo/Paul Sakuma, FILE)

Κάνε και συ μια μήνυση στο Facebook! Διαβάστε τον τρόπο

Ο Max Schrems, είναι ένας φοιτητής νομικής από την Αυστρία και ς γνώριμος του Facebook που του έχει δημιουργήσει κατά καιρούς αρκετά προβλήματα. Ο δραστήριος φοιτητής κάνοντας πρακτική στο μελλοντικό του επάγγελμα, κατέθεσε μια συλλογική αγωγή ενάντια στο κοινωνικό δίκτυο, που μπορεί να περιλαμβάνει έως και 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Facebook Lawsuit

Αυτό είναι δυνατό επειδή ο ίδιος εξέδωσε μια πρόσκληση σε όλους τους χρήστες του Faceboοk εκτός από αυτούς που κατοικούν στον Καναδά και τις Ηνωμένων Πολιτειών να συμμετάσχουν. Ο αριθμός θα είναι πραγματικά μεγάλος το οποίο είναι ένα αρκετά μεγάλο αριθμό, θεωρώντας ότι, μόνο το 20% των μηνιαίων χρηστών του Faceboοk προέρχεται από αυτές τις δύο χώρες, όπως αναφέρει το Mashable.

Ο Schrems κατέθεσε τη καταγγελία του του σε αυστριακό δικαστήριο, αναφέροντας ότι το Faceboοk έχει προβεί σε σειρά από παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας που προσφέρει στην Εθνική υπηρεσία Ασφαλείας των για τη πληροφοριών των χρηστών του μέσω του προγράμματος PRISM. Ο νεαρός φοιτητής ζητάει σαν αποζημίωση 500 € για κάθε χρήστη που θα υπογράψει την καταγγελία.

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι το Facebook παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς νόμους προστασίας προσωπικών δεδομένων, γιατί παρακολουθεί τους χρήστες και από που βρίσκονται εκτός του κοινωνικού δικτύου μέσω των κουμπιών “like”.

Αν το όνομα Schrems είναι γνωστό στο Facebook, καθώς αυτή δεν είναι η πρώτη μήνυση. Ο φοιτητής είχε μηνύσει ξανά το Facebook πέρυσι. Στη συνέχεια, ο ίδιος κατηγορεί το κοινωνικό δίκτυο των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα επιτήρησης PRISM και η αγωγή κατατέθηκε πριν από την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας.

Ο νεαρός άνδρας, καλεί όλους τους ενήλικους χρήστες του Facebook εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά να τον ακολουθήσουν στον αγώνα του, ενάντια στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου. Αν θέλετε να “εγγραφείτε” για τη μήνυση του Schrems μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).