Τι λένε τα μεταδεδομένα για σας. Immersion Ελέγξτε το e-mail σας

Το project Immersion του MIT Media Lab (είναι ένα εργαλείο οπτικοποίησης μεταδεδομένων email) μεταφράζει τα μετα από το email σας σε ένα χάρτη που εμφανίζει τις σχέσεις σας με τους αποδέκτες ή παραλήπτες της ηλεκτρονικής σας αλληλογραφίας.
Αν κάνετε μια δοκιμή θα τρομάξετε. Τα μεταδεδομένα σας μπορούν να πουν πολλά για σας. Δοκιμάστε το Ιmmersion για το Gmail σας και θα σας εμφανίσει οπτικοποιημένες όλες σας τις ηλεκτρονικές σχέσεις τα τελευταία 10 χρόνια.

Immersion
Παραθέτω το screenshot από το demo, καθώς η προσωπική εκθέτει πολλά προσωπικά δεδομένα.

Η εφαρμογή σαρώνει μόνο τα πεδία Από, Προς, Κοινοποίηση. και τις ημερομηνίας των στο Gmail, Yahoo Mail, ή MSExchange. Η σάρωση του λογαριασμού μου στο Gmail έδειξε πόσα μηνύματα έχω λάβει τα τελευταία 10 χρόνια που χρησιμοποιώ την υπηρεσία. Η εφαρμογή εντόπισε πόσους συνεργάτες έχω, και μπορούσε να προβλέψει πόσους νέους συνεργάτες θα έχω μέχρι το τέλος του έτους, καθώς και τον αριθμό των μηνυμάτων που θα στείλω και θα λάβω το υπόλοιπο 2014.

Για να κάνετε δοκιμή με το email σας θα πρέπει να παραχωρήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή να σκανάρει, όλα όσα περιγράψαμε παραπάνω.

Τα μεταδεδομένα του email είναι εύκολο να τα δείτε, αλλά πολύ δύσκολο να τα διαγράψετε. Το MakeUseOf του Guy McDowell εξηγεί πώς μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες κεφαλίδας στα μηνύματα του Gmail, και πώς να αποκρυπτογραφήσετε τα μεταδεδομένα που συνδέονται με e-mail σας.

Μπορείτε να φανταστείτε τώρα το μέγεθος της έκθεσης κάθε χρήστη στο διαδίκτυο. Αν σκεφτείτε ότι κάθε αρχείο περιέχει μεταδεδομένα, (αρχεία του Office, PDF, ) μπορείτε να καταλάβετε το τι μπορεί μια κυβέρνηση ή ένας κακόβουλος χρήστης να γνωρίζει για σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).