tech edward snowden

Edward Snowden: Οι χειρότερες αποκαλύψεις για την NSA δεν έχουν έρθει

Είχαμε καιρό να ακούσουμε νέα από τον Edward Snowden και πολλοί αναρωτήθηκαν αν τελικά οι αποκαλύψεις του, είχαν τελειώσει. Ο εξόριστος πληροφοριοδότης όμως ήρθε να εξαφανίσει κάθε αμφιβολία. Με μια άνευ προηγουμένου συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Wired, όχι μόνο ανέφερε νέα δεδομένα από τις δράσεις της NSA, αλλά δήλωσε και ότι οι αποκαλύψεις δεν έχουν έρθει ακόμα. Ο Snowden έμεινε μαζί με τον James Bamford τρεις ημέρες.

Edward Snowden Edward Snowden Edward Snowden Edward Snowden
Edward Snowden

O Bamford πέρασε τρεις ολόκληρες ημέρες με τον Snowden, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει περάσει μαζί του δημοσιογράφος (και πρώην υπάλληλος της NSA) από τότε που βρέθηκε στη Ρωσία.
Εκτός από τη δουλειά όμως είχαν χρόνο και για διασκέδαση. Ένα γεγονός μάλιστα, μας έβαλε στο κλίμα για το πως είναι η ζωή στη Ρωσία για τον Snowden: Όταν οι Ρώσοι αναγνωρίζουν τον Snowden στο δρόμο, απλά τους κοιτάζει και τους λέει “Shhh” βάζοντας το δάχτυλό του στα χείλη του.

Μιλώντας όμως για τις δράσεις της μυστικής ς, οι που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αρκετά ανησυχητικές.
Στη συνέντευξη που έχει δημοσιεύσει το Wired, ο πρώην κατάσκοπος αποκάλυψε ότι η NSA, έχει κατασκευάσει ένα αυτόνομο online σύστημα άμυνας για να συντρίψει όχι μόνο τις ψηφιακές επιθέσεις κατά των , αλλά και για να ξεκινήσει ψηφιακά αντίποινα σε ριπή οφθαλμού. Η ονομασία του είναι MonsterMind και έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τις βάσεις δεδομένων των μεταδεδομένων, να αναλύει τα μοτίβα κίνησης με έναν τρόπο που κάνει τις κακόβουλες κινήσεις να ξεχωρίζουν. Έτσι ξένοι επιτιθέμενοι με επιθέσεις DDoS ή malware εναντίον χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ή κρατικών υποδομών θα μπορούσαν πολύ εύκολα να εντοπιστούν και να μπλοκαριστούν.

Ο Snowden ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πολύ περισσότερα για αυτό – έχει περάσει και πάνω από ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τις ΗΠΑ – αλλά το Wired αναφέρει πολύ εύστοχα, ότι ο μόνος τρόπος εντοπισμού κακόβουλων ενεργειών, είναι η σάρωση ολόκληρου του διαδικτύου.
Η πρακτική αυτή, ωστόσο, θα είναι αντίθετη με την τέταρτη τροποποίηση και την πρόσφατη έκθεση εποπτείας που Δικαστή John Bates για το σεβασμό που δείχνει η NSA στην ιδιωτική ζωή και τις ατομικές ελευθερίες.
Φυσικά θα πρέπει να σκεφτούμε και το ότι αν το Monstermind δρομολογεί αυτόματα διαδικτυακές επιθέσεις σαν αντίποινα σε ξένες δυνάμεις, τότε σίγουρα θα πρέπει να παραβιάζει το νόμο που αναφέρει ότι μόνο το Κογκρέσο μπορεί να κάνει επίσημη κήρυξη ενός πολέμου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).