“Lizard Squad” οι hackers που ανάγκασαν το PSN να βγει offline

Οι hackers που αυτοαποκαλούνται “Lizard Squad” έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στα δίκτυα της Sony. Όμως δεν σταμάτησαν εκεί, με μια απειλή για βόμβα ανάγκασαν ένα αεροπλάνο με επιβάτη τον πρόεδρο της Sony Entertainment να πραγματοποιήσει προσγείωση έκτακτης ανάγκης την Κυριακή που μας πέρασε.

PSN Lizard Squad

Την ίδια στιγμή, μια επίθεση DDoS (κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας) έβγαλε offline το PlayStation της Sony, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Lizard Squad όπως προαναφέραμε, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο PlayStation Network (PSN), αν και άλλοι hackers ισχυρίζονται ότι ήταν πίσω από την επίθεση.

Οι επιθέσεις DDoS χτύπησαν την Sony Online Entertainment, αλλά και άλλα δίκτυα , όπως της Microsoft XBox Live και το Battle.net της Blizzard.

Σε μια δήλωση στο blog της, η Sony Online Entertainment επιβεβαίωσε τις επιθέσεις DDoS, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για διαρροές δεδομένων.

Το FBI ερευνά τις επιθέσεις DDoS, αλλά και την απειλή για την βόμβα στο αεροπλάνο που είχε επιβιβαστεί ο πρόεδρος της Sony.

Οι επιθέσεις της ομάδας Lizard Squad σε διάφορα δίκτυα παιχνιδιών είναι σίγουρα ποινικό αδίκημα, αλλά η απειλή για βόμβα που ανάγκασε την American Airlines για να εκτρέψει μια πτήση που μετέφερε τον πρόεδρο της Sony Online Entertainment John Smedley είναι πολύ πιο σοβαρό αδίκημα. Ο John Smedley πιστεύει μάλιστα ότι οι Αρχές επιβολής του νόμου θα συλλάβουν σύντομα τους υπεύθυνους, όπως αναφέρει και στο παρακάτω tweet:

[tweet_embed id=503665938516803584]

Βέβαια η ομάδα ή ο hacker που είναι πίσω από τις επιθέσεις πιστεύει ότι δεν θα τον συλλάβουν ποτέ, γιατί είναι Θεός!
[tweet_embed id=503743815505571840]

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).