WWW Internet concept. Macro shot RGB cells of LCD matrix visible.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Internet και του Web;

Μερικοί χρησιμοποιούν τις λέξεις “Internet” και “Web” αδιακρίτως, σαν να ήταν μια έννοια. Αυτή η χρήση των συγκεκριμένων όρων είναι τεχνικώς λανθασμένη.
Το Internet και το World Wide Web περιγράφει μια σχέση του “όλου” και ενός “μέρος” του όλου. Το Διαδίκτυο είναι το μεγάλο δοχείο, και το Web είναι ένα μέρος μέσα σε αυτό το δοχείο. Είναι σύνηθες στην καθημερινή συνομιλία να χρησιμοποιούμε συντομεύσεις όπως το “Net” και το “Web” αναφερόμενοι στο ίδιο πράγμα. Αλλά για να είμαστε τεχνικά ακριβείς, το Net είναι το εστιατόριο, και ο Παγκόσμιος Ιστός ή Web είναι το πιο δημοφιλές πιάτο στο μενού.

World Wide Web
Εικόνα bordalierinstitute.com

1: Το Διαδίκτυο είναι μια μεγάλη συλλογή από υπολογιστές και καλώδια.

Το Internet είναι το όνομα που περιγράφει τη διασύνδεση των δικτύων . Είναι ένας τεράστιος συνδυασμός hardware και software εκατομμυρίων προσωπικών, επιχειρηματικών και κυβερνητικών υπολογιστών, που συνδέονται μεταξύ τους όπως τους αυτοκινητόδρομους. Το Διαδίκτυο που ξεκίνησε στη δεκαετία του 1960 με την αρχική επωνυμία “ARPAnet”. Το ARPAnet ήταν αρχικά ένα πείραμα του στρατού των ΗΠΑ που δημιουργήθηκε για να διατηρήσει ενεργές τις επικοινωνίες σε περίπτωση μιας ενδεχόμενης πυρηνικής επίθεσης. Με τον καιρό, το ARPAnet έγινε ένα πολιτικό πείραμα, που συνέδεε υπολογιστές πανεπιστημίων για ακαδημαϊκούς σκοπούς. Καθώς οι προσωπικοί υπολογιστές έγιναν περισσότερο mainstream στη δεκαετία του 1980 και του 1990, το Διαδίκτυο μεγάλωσε με περισσότερους χρήστες που συνέδεσαν τους υπολογιστές τους στο τεράστιο δίκτυο. Σήμερα, το Διαδίκτυο έχει εξελιχθεί σε ένα δημόσιο δίχτυ που συμπεριλαμβάνει εκατομμύρια προσωπικούς, κυβερνητικούς, και εταιρικούς υπολογιστές που συνδέονται μεταξύ τους με καλώδια και με ασύρματα σήματα.

Θεωρητικά τουλάχιστον κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης του . Μιλώντας θεωρητικά πάντα, δεν υπάρχει κάποια κυβέρνηση που να έχει την απόλυτη εξουσία του. Το Διαδίκτυο γεννήθηκε σαν ένα ελεύθερο και ανοιχτό μέσο επικοινωνίας και μετάδοσης δεδομένων.

2: Ο Παγκόσμιος Ιστός είναι μια μεγάλη συλλογή από σελίδες HTML που βρίσκονται στο Διαδίκτυο.

Το World Wide Web, ή “Web” για συντομία, είναι μια τεράστια συλλογή από ψηφιακές σελίδες. Ένα μεγάλο υποσύνολο του λογισμικού του Διαδικτύου είναι αφιερωμένο στο περιεχόμενο εκπομπών, με τη μορφή σελίδων της HTML. Η ιστοσελίδα προβάλλεται με τη χρήση δωρεάν λογισμικού που ονομάζεται web browser. Γεννημένος το 1989, ο Παγκόσμιος Ιστός ή World Wide Web, ή “Web” έχει χτιστεί χρησιμοποιώντας σαν βάση το πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου (hypertext transfer protocol), μια που επιτρέπει σε όλους μας την μετάβαση μέσω hyperlinks (υπερ-σύνδεση) σε οποιαδήποτε δημόσια σελίδα του web. Σήμερα υπάρχουν περίπου γύρω στις 70 δισεκατομμύρια δημόσιες ιστοσελίδες στο Web.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).