Treasure Map η νέα αποκάλυψη για την NSA

Γνωρίζουμε ήδη ότι η NSA και οι Βρετανοί συνεργάτες της από την GCHQ είναι απασχολημένοι με το να παρακολουθούν όσους περισσότερους μπορούν. Ωστόσο φαίνεται, ότι πέρα από όλα τα προγράμματα μαζικής επιτήρησης που έχουν στη διάθεσή τους, έχουν καταφέρει να εισχωρήσουν στα εσωτερικά δίκτυα γερμανικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

nsa global surveillance

Το Der Spiegel αναφέρει ότι οι δύο υπηρεσίες συνεργάζονται για ένα πρόγραμμα που ονομάζεται “Treasure Map” και το οποίο χρησιμοποιείται για την απεικόνιση του παγκόσμιου Internet σε πραγματικό χρόνο. Τα νέα αποκαλυπτικά δεδομένα προέρχονται από έγγραφα της NSA που διέρρευσαν από τον Edward Snowden.

Η NSA και η GCHQ προφανώς είναι σε θέση να παρακολουθούν εταιρείες, όπως την Telekom, NetCologne, , IABG και Cetel.

Το πρόγραμμα Treasure Map, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την χαρτογράφηση όλου του διαδικτύου, και όχι μόνο των μεγάλων καναλιών, όπως τα καλώδια των εταιρειών τηλεπικοινωνιών. Το πρόγραμμα επιδιώκει, εκτός από αυτό, να εντοπίσει και την συσκευή που χρησιμοποιείται.

Σε περίπτωση που κάποιος αναρωτιέται ποιος μπορεί να είναι ο σκοπός ενός τέτοιου προγράμματος, τα δεδομένα δίνουν στους αναλυτές σαφείς οδηγίες από την χαρτογράφηση όλου του διαδικτύου. Κάθε συσκευή, τον τόπο, την ώρα. Ίσως είναι το πιο αποκαλυπτικό πρόγραμμα που είδε το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής για απεικονίζει ξεκάθαρα τον απώτερο στόχο της NSA – να έχει τον πλήρη έλεγχο σε όλα όσα σχετίζονται με το Internet.

Το πρόγραμμα επιτρέπει στις υπηρεσίες να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό χάρτη, του παγκόσμιου διαδικτύου σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Το Der Spiegel παρομοιάζει το project με το Google Earth μόνο πως εμφανίζει την παγκόσμια κίνηση δεδομένων.

Treasure Map ένα στρατηγικό πρόγραμμα

Το project Treasure Map δεν φτιάχτηκε μόνο να παρακολουθεί τις συσκευές που συνδέονται με το Διαδίκτυο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση επιθέσεων σε υπολογιστές αλλά και να εκμεταλλευτεί δίκτυα. Η ύπαρξή του είχε αναφερθεί και στο παρελθόν, αλλά οι πλήρεις διεργασίες του δεν ήταν σαφείς.

Στη Γερμανία, το Treasure Map εξετάζει τα τοπικά καλωδιακά και δορυφορικά δίκτυα. Εδώ, υπάρχουν δύο “αυτόνομα συστήματα” που σημειώνονται με κόκκινο για να υποδηλώσουν αυξημένο ενδιαφέρον – το ένα ανήκει στην Deutsche Telekom AG και το άλλο στη NetCologne.

Η τελευταία έχει περίπου 400.000 πελάτες, ενώ η Deutsche Telekom, η οποία ανήκει εν μέρει στο γερμανικό κράτος, αποτελεί μέρος της λεγόμενης ομάδας παρόχων Tier 1. Μόνο στη Γερμανία, η εταιρεία εξυπηρετεί 60 εκατομμύρια πελάτες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο, η έχει πάνω από 230 εκατομμύρια συνδρομητές.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα αυτά τα δίκτυα ελέγχονται από την NSA έχει, μέσω του Treasure Map φανταστείτε το μέγεθος των σημερινών αποκαλύψεων.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν επίσης ότι η NSA και οι συνεργαζόμενες μυστικές υπηρεσίες μπορούν να παρακολουθούν τα δίκτυα των εταιρειών αυτών και τα δεδομένα που ταξιδεύουν μέσω των δικτύων τους, συμπεριλαμβανομένων των τερματικών συσκευών από τους πελάτες τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).