Galaxy News Γιγάντιοι γαλαξίες μεγαλώνουν τρώγοντας τους γείτονες τους

Galaxy News: Όπως αποδεικνύεται  οι μεγάλοι γαλαξίες έχουν κανιβαλιστικές τάσεις, αφού αρέσκονται να γλεντάνε τρώγοντας τους  υς γαλαξίες που βρίσκονται κοντά τους.
Galaxy News Galaxy News Galaxy News Galaxy News Galaxy News

Ακόμα πιο συγκλονιστικό σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, είναι ότι ο γαλαξίας μας, ο Milky Way, είναι στα πρόθυρα να μετατραπεί σε έναν κοσμικό κανίβαλο που θα φάει αδύναμους γείτονές τους.

Σε ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο τεύχος της 19 Σεπτεβρίου 2014 του περιοδικού Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν, οι τεράστιοι γαλαξίες συμπεριφέρονται διαφορετικά από ότι οι μικρότεροι. Πιο συγκεκριμένα, οι αστρονόμοι λένε ότι, αφού μελέτησαν περίπου 22.000 γαλαξίες, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που δεν έχουν ένα εντυπωσιακά μεγάλο μέγεθος, μετατρέπουν τα φυσικά αέρια στα σωθικά τους σε νέα αστέρια, όπως μας ενημερώνει το Phys Org.

Όμως οι τεράστιοι γαλαξίες, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να είναι αρκετά τεμπέληδες, πράγμα που σημαίνει ότι προτιμούν να αυξηθούν τσιμπολογώντας τους μικρότερους γείτονές τους. Και έτσι γίνονται μαμάδες για τα αστέρια που οι μικρότεροι γαλαξίες ξόδεψαν χιλιετίες για να δημιουργήσουν.

“Όλοι οι γαλαξίες ξεκίνησαν μικροί και αναπτύχθηκαν με τη συλλογή του φυσικού αερίου και την αποτελεσματική του σε αστέρια. Στη συνέχεια όμως οι μικρότεροι φαγώθηκαν  από κάποιον πολύ μεγαλύτερο γαλαξία” είπε ο Δρ Aaron Robotham σε δήλωση του.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το Γαλαξία μας;  Όπως αναφέρθηκε, ο Γαλαξίας μας σιγά-σιγά μετατρέπεται σε έναν κοσμικό κανίβαλο. Έτσι, οι επιστήμονες λένε ότι ο Γαλαξίας φαίνεται να μεγαλώνει και να έχει νέα αστέρια κυρίως καταπίνοντας άλλους γαλαξίες που βρίσκονται κοντά του. Στην πραγματικότητα, τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι ο Γαλαξίας μας έχει ήδη τσιμπολογήσει μερικούς άλλους γαλαξίες, και σκοπεύει να το ξανακάνει και πάλι κάποια στιγμή στο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να φάει τους δύο κοντινούς νάνους γαλαξίες, τα Μεγάλα και Μικρά Νέφη του Μαγγελάνου, σε διάστημα περίπου 4 δισεκατομμυρίων χρόνων. Ένα δισεκατομμύριο χρόνια αργότερα, θα συγχωνευθεί με το κοντινό γαλαξία της Ανδρομέδας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).