Infographic: Πως να γίνεις hacker

Οι περισσότεροι άνθρωποι παγώνουν ακούγοντας την λέξη ““, υποθέτοντας ότι είναι κάποιος θυμωμένος σπασίκλας στο υπόγειο των γονιών του, που συνωμοτεί εναντίον της ς και κλέβει κωδικούς ς των χρηστών του Facebook.

Ο όρος έχει αποκτήσει μια κακή φήμη με την πάροδο του χρόνου, με όλα αυτά που έχουμε ακούσει. Όμως, και οι hackers είναι οι άνθρωποι.

Άνθρωποι που συνήθως είναι αναλυτές ασφάλειας των πληροφοριών και προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών. Καμιά φορά μάλιστα, ασκούν το hacking για να κερδίζουν τα προς το ζην. Επαγγελματικό hacking δηλαδή. Σύμφωνα με ένα infographic από Schools.com, το οποίο δεν παρουσιάζει μόνο τις αρνητικές πλευρές του όρου, παρέχει έναν οδηγό για το πώς μπορεί να γίνει κάποιος hacker.

Γνωρίζετε άπταιστα C ++, HTML 5, και Ruby; Πιστεύετε ότι κάτι μπορεί να ενισχυθεί εκθέτοντας τις αδυναμίες του; Είσαι ένας ένθερμος που πιστεύει στο “δωρεάν” Διαδίκτυο;

Σύμφωνα με το Schools.com, όλα αυτά είναι καλές ενδείξεις για το ότι μάλλον είστε πολύ καλός για να γίνετε hacker. Θα πρέπει όμως να σκεφτείτε ποιο καπέλο hacker θα φορέσετε.

Οι “καλοί” Ηackers (white hat) είναι αυτοί που παραβιάζουν ένα σύστημα και μετά ενημερώνουν την που συχνά επαγγελματίες ασφαλείας για να βρει τα σημεία. Ή μήπως θέλετε να φορέσετε το καπέλο των εγκληματιών του κυβερνοχώρου, ντυμένοι στα μαύρα, και να παραβιάζετε δίκτυα υπολογιστών για προσωπικό όφελος;

Βέβαια υπάρχει και μια γκρίζα ζώνη μεταξύ των white και black hat Ηackers. Οι Ηackers αυτοί παραβιάζουν παράνομα ένα δίκτυο μιας εταιρείας, και στη συνέχεια, ενημερώνουν το κοινό για τρύπες ασφαλείας του.

Και οι τρεις κατηγορίες συνήθως που απαιτούν πτυχίο στην των υπολογιστών, τον προγραμματισμό, την ασφάλεια των πληροφοριών ή κάποια άλλα συναφή γνωστικά αντικείμενα, και μπορούν να κερδίζουν εξαψήφια ετήσια εισοδήματα.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από το Bureau of Labor Statistics, οι pro hackers ξεκινάνε με έναν αρχικό μισθό που φτάνει από τα 43.000 έως τα 50.000 δολάρια.

Οι περισσότεροι κερδίζουν το μέσο όρο από 74.000 έως 86.000 δολάρια. Οι κορυφαίοι αναλυτές και προγραμματιστές, ωστόσο, μπορεί να φτάσουν και μέχρι τα 136.000 δολάρια το χρόνο.

Δείτε το infographic.

HTB Hacker

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).