Ο απρόσεκτος πειρατής το VPN και το συμπέρασμα

Τελευταία μιλάμε πολύ για τις τεχνολογίες που μπορούν να προστατεύσουν την ασφάλεια σας και την ιδιωτική σας ζωή. Μια από τις αγαπημένες μας είναι και τα VPNs. Εργαλεία πολύ εύκολα στη χρήση που κρατούν την κυκλοφορία σας κρυπτογραφημένη. Ωστόσο, καμία από αυτές τις που υπόσχονται δεν θα σας προστατεύσει αν εσείς είστε απρόσεκτοι.

stupied

Το TorrentFreak δημοσίευσε την ιστορία του Phillip Danks, ενός πειρατή ταινιών που τον περασμένο μήνα, καταδικάστηκε σε 33 μήνες φυλάκιση. Ο λόγος; Είχε πάει σε κάποιον κινηματογράφο, βιντεοσκόπησε μια ταινία με cam και στη συνέχεια, την ανέβασε στο διαδίκτυο για την κατεβάσουν οι “φίλοι” του. Νόμιζε ότι ήταν καλυμμένος καθώς χρησιμοποιούσε ένα VPN. Το πρόβλημα όμως ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε. Συνήθιζε σε όλο το διαδίκτυο να χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα, ήταν κάτι σαν brand name για αυτόν.
Είναι κάτι που το κάνουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Χρησιμοποιούν ένα ψευδώνυμο, και ο Danks δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το online όνομα του στην σκηνή των torrents ήταν TheCod3r, και όπως φαίνεται και παρακάτω, το όνομα του υπήρχε και στον τίτλο του που ανέβασε.
torrent vpn

Να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο. Τα ψευδώνυμα χρησιμοποιούνται για να καλύψουν ένα πραγματικό όνομα.

Ωστόσο, αυτό που κάνουν πολλοί στη σκηνή είναι ότι ξεχνάνε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα τους σε κάποια ιστο που συνδέεται με την «κανονική» τους ζωή.

Ο Danks ή  TheCod3r δεν χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο του μόνο στο όνομα του torrent “Fast And Furious 6 2013 720p x264-CAM TheCod3r “, αλλά και σε ένα dating προφίλ του στο Plenty of Fish. Το προφίλ του συμπεριελάμβανε πάρα πολλά προσωπικά δεδομένα όπως το που ζει, αλλά και το πραγματικό του όνομα. Φυσικά το ίδιο προφίλ συνδεόταν και με μια σελίδα του Facebook, όπου υπήρχαν και προσωπικές του .

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Τα VPNs, τα proxies, η κρυπτογράφηση, και γενικότερα η ασφάλεια, δεν χρειάζονται αν ο άλλος είναι ηλίθιος. Ο ήρωας της ιστορίας δεν χρειάζεται καν δικηγόρο!

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).