Καρφιτσώστε τα Αγαπημένα (Favorites) στη γραμμή εργασιών

Ο φάκελος που περιέχει τα Αγαπημένα σας ή Favorites στο File Explorer είναι ένας πολύ χρήσιμος τρόπος για να επισκεφθείτε τις αγαπημένες σας θέσεις στο σκληρό σας δίσκο, γρήγορα με ένα κλικ. Είναι ένα φάκελος που βρίσκεται στην κορυφή του παραθύρου περιήγησης του παράθυρο File Explorer. Favorites

Εκεί έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε φακέλους σύροντας τους φακέλους που επιθυμείτε στο εικονίδιο Αγαπημένα ή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “Προσθήκη της τρέχουσας θέση στα Αγαπημένα” Παρακάτω θα δούμε πώς μπορείτε να καρφιτσώσετε το φάκελο Αγαπημένα στην γραμμή εργασιών σας (ή ).

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές οδηγίες.

Αν είστε και σεις σαν και μένα και έχετε 1000 παράθυρα ανοιχτά στην σας, ελαχιστοποιήστε τα όλα πιέζοντας μαζί τα πλήκτρα Win + D.
new shortcut
Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή της επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε το New / Shortcut ή Νέα / Συντόμευση για να ανοίξετε τον οδηγό Δημιουργίας συντόμευσης.

Πληκτρολογήστε το ακόλουθο στο πλαίσιο κειμένου

explorer shell:::{323ca680-c24d-4099-b94d-446dd2d7249e}

 

expl

Κάντε κλικ στο Επόμενο και ολοκληρώστε τα βήματα του οδηγού και τη δημιουργία της νέας συντόμευσης. Ονομάστε την συντόμευση όπως θέλετε (Favorite, Αγαπημένα ή Γιάννης). Όταν τελειώσετε και η συντόμευση υπάρχει στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε να τις αλλάξετε εικονίδιο κάνοντας πάνω της δεξί κλικ / Ιδιότητες. Στο παράθυρο που θα ανοίξει Change Icon ή Αλλάξτε Εικόνα.

Επόμενο βήμα είναι να καρφιτσώσουμε την συντόμευση στο Taskbar.
Δεξί κλικ στη συντόμευση και επιλέξτε “Pin to Taskbar” ή “Pin to Start”. Τα Αγαπημένα σας θα καρφιτσωθούν στη θέση που επιλέξατε.
Αυτό το tweak χρησιμοποιεί μια τυπική δυνατότητα των που ονομάζεται “Shell Folder” για να ανοίγετε άμεσα το στοιχείο που χρειάζεστε.  Τα Shell Folders είναι αντικείμενα ActiveX που εφαρμόζουν ένα ειδικό εικονικό φάκελο ή ένα εικονικό applet.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).