Πως να αλλάξετε το DPI στην Android συσκευή σας.

Σε αυτόν τον οδηγό θα μιλήσουμε για το LCD Density στο Android Dpi και πως μπορούμε να το αλλάξουμε στην συσκευή μας. Αν λοιπόν είσαι από τους τύπους που δεν μπορούν να βλέπουν για πολύ καιρό το Smartphone τους με τις Default επιλογές και ρυθμίσεις και σου αρέσει να το “σκαλίζεις” τότε αυτός ο οδηγός είναι για σένα.DPI
Αρχικά ας πούμε δυο λόγια σχετικά με το DΡΙ και τι ακριβώς κάνει. Το DΡΙ (Dots per Inch) σημαίνει Κουκκίδες ανά ίντσα και δηλώνει τον αριθμό των μεμονωμένων κουκκίδων που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε μια γραμμή. Φυσικά το DΡΙ αλλάζει ανάλογα με την ανάλυση της .

android categories

Οι DΡΙ κατηγορίες στο Android.
  • Low DΡI (LDΡI) – 120 DPI
  • DΡI (MDΡI) – 160 DPI (π.χ το T-Mobile G1)
  • High DΡI (HDΡI) – 240 DPI (π.χ το Nexus S)
  • Extra High DΡI (XHDΡI) – 320 DPI (π.χ το Google Nexus 4)
  • Extra Extra High DΡI (XXHDΡI) – 480 DPI (π.χ το HTC One)

Για ποιον λόγο να πειράξουμε το DΡΙ; 
Γιατί το Dpi είναι υπεύθυνο για το πόσο μεγάλα ή μικρά θα εμφανίζονται τα εικονίδια και γενικά το “περιβάλλον” στην Android συσκευή μας. Έτσι σε περίπτωση που θέλουμε είτε να τα μικρύνουμε είτε να τα μεγαλώσουμε πρέπει να πειράξουμε το Dρi.

Προτού πειράξετε το παραμικρό , κρατήστε ένα Backup του λειτουργικού σας συστήματος, ώστε οποιοδήποτε πρόβλημα συναντήσετε στην πορεία να μπορείτε να το επαναφέρετε στο σημείο που ήσασταν. Φυσικά το Olafree.net δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα, καθώς η αλλαγή στο Dρi γίνεται με δικιά σας ευθύνη.

Πάμε τώρα να δούμε πως μπορούμε να το αλλάξουμε. Βασικά θα πρέπει η συσκευή σας να είναι ROOT, αλλιώς μην μπαίνετε καν στην διαδικασία να συνεχίσετε. Τα άλλα δύο εργαλεία που θα χρειαστούμε είναι ένας File Explorer με Root δικαιώματα και το Build Prop Editor.

Ανοίγουμε τώρα τον File Explorer και πηγαίνουμε να βρούμε το αρχείο “build.prop”στον φάκελο . Αφού το βρούμε το ανοίγουμε με το πρόγραμμα που κατεβάσαμε πριν, το Build Prop Editor και ψάχνουμε το αρχείο “ro.sf.lcd_density”. 

Μόλις βρούμε το αρχείο βλέπουμε το τωρινό DΡI της Rom που χρησιμοποιούμε και φυσικά πατώντας πάνω μπορούμε να βάλουμε εμείς το νούμερο που θέλουμε. Αυτόματα η συσκευή θα κάνει επανεκκίνηση και μόλις ανοίξει θα υπάρχει το Dρi μου εμείς δηλώσαμε.

Σημείωση: Δοκιμάστε να εγκαταστήσετε το Xposed σε περίπτωση που δεν σας εμφανίζει το αρχείο “ro.sf.lcd_density” 

olafree.net

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).