Jackfruit Λήστευαν ATM χρησιμοποιώντας φρούτα

Ενώ οι απατεώνες σε άλλες χώρες βασίζονται σε εξελιγμένα τρόπους για να ληστέψουν ΑΤΜs , στη Μανίλα χρησιμοποιούν μία απλή και προφανώς αποτελεσματική μέθοδο: τοποθετούν μία μεταλλική μπάρα εμποτισμένη με το πολτό ενός Jackfruit.
atm45 Jackfruit Jackfruit Jackfruit

Μία ιδιότητα του χυμού του φρούτου αυτού (επιστημονική ονομασία Artocarpus heterophyllus) είναι ότι είναι εξαιρετικά κολλώδης. Αναδεικνύοντας του πώς η μπορεί να νικήσει την τεχνολογία, δύο Φιλιππινέζοι ληστές κατέφυγαν σε μια μεταλλική μπάρα που την άλειφαν με την κολλώδη ουσία και στην συνέχεια την τοποθέτησαν στο εσωτερικό του ΑΤΜ.

Όταν κάποιος προσπαθούσε να αποσύρει από το ATM, αυτά κολλάγανε στην μεταλλική μπάρα στο εσωτερικό του μηχανήματος και ο πελάτης πίστευε ότι τα λεφτά δεν παραδόθηκαν λόγω βλάβης του μηχανήματος.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μανίλα, Επιθεωρητής Edwin Malabanan, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP (Agence France-Presse) ότι ο χυμός του καρπού είναι πολύ δυνατή κόλλα και ότι το οι ληστές φάνηκαν αρκετά έξυπνοι με αυτή την ιδέα.

Μετά την αποχώρηση του πελάτη που άφηνε απογοητευμένος το ΑΤΜ, οι δύο κακοποιοί πηγαίναν και παίρναν τα χρήματα. Η αστυνομία έλαβε διάφορες σχετικές καταγγελίες από τις τράπεζες που κατέγραψαν τις απώλειες και με το βίντεο CCTV από τις βιντεοκάμερες, μπόρεσαν να συλλάβουν τον έναν από τους δύο εγκληματίες.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλα μέρη η χώρες ή γενικά τον κόσμο, αλλά μόλις είδηση ​​αυτή δημοσιευτεί, ίσως καταγραφούν περισσότερα τέτοια παρόμοια περιστατικά. Επειδή δεν χρησιμοποιήθηκε ηλεκτρονική ή εργαλείο, σύμφωνα με την νομοθεσία των Φιλιππίνων, ο κλέφτης αντιμετωπίζει μια μικρότερη ποινή – έξι χρόνια φυλακή – σε σύγκριση με τα 20 χρόνια που θα καταδικαζόταν, εάν έκλεβε με μια πιο εξελιγμένη μέθοδο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).