Android Lollipop και τρεις νέες συσκευές από τη Google

Στα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας έκδοσης του λειτουργικού της Android, υπό την ονομασία Android Lollipop, προχώρησε η Google.

Android Lollipop Android Lollipop Android Lollipop Android Lollipop Android Lollipop

Η εταιρεία κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη κυκλοφορία στο Android. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση το Lollipop είναι σχεδιασμένο για να είναι ευέλικτο, να λειτουργεί σε όλες τις του χρήστη και να παραμετροποιείται όπως αυτός το επιθυμεί.

«Το Lollipop είναι φτιαγμένο για έναν κόσμο όπου η κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας σημαίνει αλληλεπίδραση με μια σειρά από διαφορετικές οθόνες- από τηλέφωνα και tablets σε τηλεοράσεις. Με περισσότερες συσκευές να δουλεύουν μαζί, η προσδοκία σας είναι τα πράγματα απλά να δουλεύουν. Με το Lollipop είναι ευκολότερο από ποτέ να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε, οπότε τα τραγούδια, οι φωτογραφίες, οι εφαρμογές και ακόμα και οι πρόσφατες αναζητήσεις από μία από τις συσκευές Android σας μπορούν να αναπαραχθούν άμεσα και σε όλες τις άλλες» σημειώνεται σχετικά.

Προκειμένου η εμπειρία μετάβασης να παραμένει η ίδια, το Lollipop έχει έναν «συνεπή» σχεδιασμό, προσέγγιση που αποκαλείται Design, έτσι ώστε το υλικό να αλληλεπιδρά στην αφή και τη φωνή πιο «φυσικά» και ομαλά. Παράλληλα, η εταιρεία τονίζει ότι το νέο λειτουργικό παρέχει αυξημένο έλεγχο πάνω στη συσκευή, επιτρέποντας ρυθμίσεις έτσι ώστε να «περνούν» συγκεκριμένα άτομα και ενημερώσεις, για παράδειγμα, όταν κάποιος βρίσκεται εν μέσω συνάντησης ή κάποιας άλλης σημαντικής δραστηριότητας- και όταν κάποια σημαντική ενημέρωση εμφανίζεται, τότε προβάλλεται άμεσα στην lockscreen. Ακόμη, υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό εξοικονόμησης μπαταρίας που επεκτείνει τη «ζωή» μιας συσκευής μέχρι και 90 λεπτά, ενώ η Google έχει «προικίσει» το λειτουργικό με τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών λογαριασμών χρηστών και guest user mode. Επίσης, είναι δυνατή η ασφάλιση της συσκευής μέσω ΡΙΝ, κωδικού, pattern ή και «ζευγαρώματος» του τηλεφώνου με μία «έμπιστη» συσκευή (όπως ένα ρολόι ή αυτοκίνητο με Smart Lock).

Η εταιρεία δεν έμεινε στο Lollipop, αλλά παρουσίασε και μια σειρά νέων συσκευών, όπως το νέο smartphone Nexus 6  (κάλυμμα αλουμινίου, Quad HD των 6 ιντσών, κάμερα των 13 megapixel, συνοδεία Turbo Charger για χρήση έξι ωρών με μόλις 15 λεπτά φόρτισης), το tablet Nexus 9 (οθόνη 8,9 ιντσών, επιπρόσθετο αναδιπλωνόμενο ) και το Nexus Player, ένα streaming media player για ταινίες, μουσική και βίντεο (Android TV) ενώ εκτελεί παράλληλα και χρέη Android συσκευής. Οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία από τις 17 Οκτωβρίου (Nexus 9, Nexus Player) και τα τέλη του μήνα (Nexus 6). Όσον αφορά στη χρήση του Android 5.0 Lollipop, βρίσκεται στα Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player και θα είναι επίσης διαθέσιμο στα Nexus 4,5,7,10 και Google Play edition συσκευές μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

Πηγή: naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).