airwifi

Ονομασία Wi-Fi Hotspot καθήλωσε αεροπλάνο στο Λος Άντζελες

Η παρουσία ενός Wi-Fi με όνομα που παρέπεμπε σε τρομοκρατική ομάδα προκάλεσε την καθυστέρηση κατά μία ημέρα, της πτήσης ενός υ που πέταγε από το Λος Άντζελες με προορισμό το Λονδίνο.
Wi-Fi hotspot Wi-Fi hotspot Wi-Fi hotspot Wi-Fi hotspot

Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ειδοποιήθηκαν για την ύπαρξη ενός hotspot με το όνομα “Al-Quida Free Terror Nettwork” και αμέσως ανέλαβαν δράση για να εξασφαλίσουν το αεροσκάφος και τους επιβάτες. Φαίνεται ότι το όνομα του δικτύου ήταν σοβαρός λόγος ανησυχίας αφού το αεροπλάνο τροχοδρομούσε και οι επιβάτες είχαν ειδοποιηθεί να απενεργοποιήσουν τις τους που θα μπορούσαν να συνδεθούν με το ύποπτο hotspot.

Ποιος θα είχε ονομάσει το δίκτυό του έτσι; ήταν ο φαρσέρ μέσα στο αεροπλάνο; Το μυστήριο μάλλον θα παραμένει ανεξερεύνητο. Το αεροσκάφος απομονώθηκε για τρεις ώρες, και μετά από μία ώρα έγινε ανακοίνωση από τον κυβερνήτη του αεροσκάφους για την απειλή που απέτρεψε την απογείωση.Η πτήση τελικά έγινε την επομένη ημέρα.

Θεωρητικά οι χρήστες  είναι ελεύθεροι να ονομάζουν τα Wi-Fi τους όπως θέλουν, ακόμη και αν ο φαρσέρ είχε συλληφθεί (Το  ABC7 ανέφερε ότι το άτομο δεν βρέθηκε), οι αστυνομικοί δεν θα μπορούσαν να του απαγγείλουν κάποια κατηγορία, επειδή δεν είχε διαπραχθεί κανένα έγκλημα.

Γενικά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κάνει κάποιος φάρσα σε ένα αεροδρόμιο, και με αυτό το περιστατικό προστέθηκε άλλος ένας ακόμα στο κατάλογο. Φυσικά είναι εξαιρετικά απίθανο ότι πραγματικοί τρομοκράτες θα δώσουν ένα τέτοιο όνομα στο δικτύου Wi-Fi τους, και σίγουρα μια πιο λεπτή προσέγγιση της κατάστασης θα ήταν πιο καρποφόρα. Απ' την άλλη ο λαός μας έχει σαν γνωμικό το “φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά”.

Και να μην σας μπουν τίποτα ιδέες στο μυαλό να αλλάξετε την ονομασία του υ δικτύου σας, γιατί δεν θα γλυτώσετε έστω και με κάποιο τράβηγμα με τις αρχές. Αν πάλι επιμένετε, δώστε του τουλάχιστον κάποιο έξυπνο όνομα για να γελάσουνε και οι γείτονές σας, που να μην έχει βέβαια σχέση με παράνομες ή τρομοκρατικές δραστηριότητες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).