Το Facebook πουλάει τις πολιτικές πεποιθήσεις των μελών του

Το Facebook έχει αρχίσει να συλλέγει και να κατηγοριοποιεί μέσα από τις δημόσιες αναρτήσεις των χρηστών του, την εικόνα για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Τα ευρήματα του θα τα δώσει στο ABC News και στο BuzzFeed για να βοηθήσει την κάλυψη των προεδρικών εκλογών του 2016.facebook

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τη συνεργασία με τις ειδησεογραφικές εταιρείες σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού υ στη Huffington Post την Παρασκευή. Στο πλαίσιο του project, το Facebοok θα κατηγοριοποιήσει τις ενημερώσεις κατάστασης για τους πολιτικούς και γενικότερα τα θέματα πολιτικής από τους ενήλικες χρήστες του Facebοok στις ΗΠΑ σαν θετικές, αρνητικές ή ουδέτερες. Τα δεδομένα θα καθοδηγήσουν την υποβολή εκθέσεων από το ABC και το BuzzFeed για τις πολιτικές πεποιθήσεις ορισμένων δημογραφικών στοιχείων. Οι επανειλημμένες ενέργειες συλλογής δεδομένων μας είναι πια γνωστές πρακτικές του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου, η συγκεκριμένη όμως αυτή, συλλογής πολιτικών δεδομένων είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Ένας εκπρόσωπος του Facebοok δήλωσε στην HuffPost ότι η εταιρεία θα συλλέξει μόνο από τις δημόσιες ενημερώσεις των μελών της και όχι από ιδιωτικά μηνύματα ή απαντήσεις σε αναρτήσεις άλλων χρηστών. Η εταιρεία τόνισε επίσης ότι τα συγκεντρωτικά δεδομένα που θα παραδώσει στις ενδιαφερόμενες εταιρείες ABC και BuzzFeed, θα είναι ανώνυμα.

Αυτές οι υποσχέσεις θα μπορούσε να είναι άλλο ένα παραμύθι από το Facebοok: Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι από τους 4.000 Αμερικάνους που έλαβαν μέρος το 82,9% δεν εμπιστεύεται το Facebοok με τα προσωπικά τους στοιχεία.

Η πολιτική είναι ένα νέο πεδίο για το Facebοok, και ίσως αναπόφευκτο, αφού μια πρόσφατη μελέτη του Pew διαπίστωσε ότι το 48% των Αμερικανών διαβάζει πολιτικές ειδήσεις στο Faceboοk.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).