amazon logo

Προσοχή! Ψεύτικo email με αποστολέα την Αmazon περιέχει Κeylogger

amazon_logo

Οι πελάτες του Amazon.co.uk αποτελούν στόχο εγκληματιών του κυβερνοχώρου, οι οποίοι αποστέλλουν  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με . Τα μηνύματα προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, παρέχοντας υποτιθέμενες πληροφορίες που σχετίζονται με την παραγγελία τους. Για να γίνει το email πιστευτό, η γραμμή θέματος  περιλαμβάνει τον αριθμό της αποστολής, καθώς και τα διακριτικά της Amazon. Οι Απατεώνες έχουν αποστείλει, μέχρι τώρα, περισσότερα από 600.000 κακόβουλα μηνύματα.

Ερευνητές της AppRiver, που έχει αντικείμενο την προστασία  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιστοσελίδων, ανίχνευσαν την κακόβουλη δραστηριότητα στο τέλος του Οκτωβρίου και από τότε, κατάφεραν να μπλοκάρουν περισσότερα από 600.000 κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο Troy Gill, ανώτερος αναλυτής ασφαλείας, της εταιρείας, αναφέρει ότι ”  τα μηνύματα περιλαμβάνουν έγγραφο του Word με κακόβουλο ”. Πρόκειται για keylogger που υποκλέπτει πληροφορίες σχετικές με τραπεζικούς λογαριασμούς και προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Περισσότερες από μία ομάδα εγκληματιών εμπλέκονται την

Σύμφωνα με τον Gill, μια άλλη ομάδα εγκληματιών του κυβερνοχώρου έχει εστιάσει στους πελάτες του Αμερικής. Η εταιρεία εντόπισε περισσότερα από 160.000 κακόβουλα μηνύματα σε αυτή την περίπτωση. Αν και υπάρχουν κάποιες διαφορές στο περιεχόμενο του e-mail, η μέθοδος και ο τελικός στόχος είναι ο ίδιος: Εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού και υποκλοπή δεδομένων.Για να γίνει πιστευτό το email οι απατεώνες χρησιμοποιούν το επίσημο λογότυπο και χαρακτηριστικά της Amazon, ενώ το δέλεαρ στη γραμμή θέματος είναι ένα μήνυμα επιβεβαίωσης της παραγγελίας. “Αντί για επισυναπτόμενο αρχείο, τα μηνύματα αυτά χρησιμοποιούν συνδέσεις σε μολυσμένες ιστοσελίδες WordPress. Κάνοντας κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους, θα ξεκινήσει το κατέβασμα ενός αρχείου .scr που ονομάζεται: invoice1104.pdf [dot] SCR.

Συνιστάται στους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί  με τα μηνύματα που λαμβάνουν. Σε περίπτωση που δεν είστε βέβαιοι για την αυθεντικότητα του μηνύματος, αποφύγετε να ανοίξετε συνημμένα αρχεία ή να ακολουθήσετε συνδέσμους που εμπεριέχονται στα email

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).