Χάρτης της NASA με τους αστεροειδείς που έπεσαν στη Γη

Η NASA δημοσίευσε ένα χάρτη σήμερα από το Near Earth Object (NEO). Το συγκεκριμένο ρόγραμμα αναζητεί και καταγράφει όλους τους μικρούς αστεροειδείς που έχουν καταφέρει να εισέλθουν στην ατμόσφαιρα της Γης. Ο της NASA εμφανίζει τα σημεία πτώσεις σε όλο τον κόσμο. NASA Near Earth Object NEO

Ο χάρτης κυκλοφόρησε για την επιστημονική κοινότητα, και απεικονίζει τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από τους αισθητήρες της κυβέρνησης των ΗΠΑ από το 1994 έως το 2013. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ατμόσφαιρα της Γης έχει διαπεραστεί από πάρα πολλούς μικρούς αστεροειδείς. Υπάρχουν 556 διαφορετικές καταγεγραμμένες περιπτώσεις σε μια περίοδο 20 χρόνων.

Σχεδόν όλοι οι αστεροειδείς αυτού του μεγέθους αποσυντίθενται στην ατμόσφαιρα και είναι συνήθως αβλαβείς. Η αξιοσημείωτη εξαίρεση ήταν αυτή του αστεροειδή της Chelyabinsk ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος αστεροειδής που χτήπησε τη Γη αυτή την περίοδο.

Τα νέα δεδομένα του χάρτη θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να βελτιώσουν τις εκσεις της κατανομής των μεγεθών του Near Earth Object (NEO).

Η εύρεση και ο χαρακτηρισμός των επικίνδυνων αστεροειδών για την προστασία του πλανήτη μας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τη NASA. Είναι ένας από τους λόγους που η NASA έχει αυξήσει κατά 10% τις επενδύσεις της στην ανίχνευση αστεροειδών, το χαρακτηρισμό και τον μετριασμό των δραστηριοτήτων τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.
Επιπλέον, η NASA αναπτύσσει επιθετικές στρατηγικές με τους συνεργάτες της στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό για την ανίχνευση, παρακολούθηση και χαρακτηρισμό του Near Earth Object. Οι δραστηριότητες αυτές, έχουν σαν στόχο να βοηθήσουν στον εντοπισμό ενός Near Earth Object που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη Γη με μια πρόσκρουση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).