firefox

Πάρτε τον HTML κωδικό χρώματος με τον Firefox χωρίς εργαλεία τρίτων

Σε προηγούμενη δημοσίευση αναφέραμε πως το ίδρυμα Mozilla πρόσθεσε ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό γραμμής εντολών στον Firefox. Ήδη είδαμε την εντολή screenshot που επιτρέπει να πάρετε ένα από μια ιστοσελίδα ή από ολόκληρο το παράθυρο του προγράμματος . Σήμερα θα δούμε μια πολύ πρακτική εντολή, ειδικά για αυτούς που ασχολούνται με ή με το Web Development.

Είναι η εντολή eyedropper που σας παρέχει τη δυνατότητα να πάρετε τον κώδικα HTML για το χρώμα που ενδιαφέρεστε από μία ιστοσελίδα. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να εγκαταστήσετε πλέον εργαλεία τρίτων ή add-ons, αφού θα μπορείτε να το κάνετε άμεσα από την ιστοσελίδα κατά την περιήγηση σας με τον Firefοx.

edropper
Ας δούμε πως γίνεται

Ανοίξτε τον περιηγητή Firefοx και πατήστε μαζί τα πλήκτρα Shift + F2. Ο Firefox θα ανοίξει μια γραμμή εντολών στο κάτω μέρος της σας.
Πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στο πλαίσιο εντολών που μόλις άνοιξε:

eyedropper

Μόλις πατήσετε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο σας, ο δείκτης του ποντικιού σας, θα μετατραπεί σε ένα στρογγυλό παράθυρο ς με ζουμ. Οδηγήστε το ακριβώς πάνω από το επιθυμητό χρώμα για να δείτε τον κωδικό του χρώματος HTML!  Όταν κάνετε άλλο ένα κλικ σε αυτό το πλαίσιο, ο κωδικός του χρώματος θα αντιγραφεί αυτόματα στο πρόχειρο σας για να μπορείτε να το επικολλήσετε όπου θέλετε.eydropper Firefox

Η εντολή eyedropper είναι πραγματικά χρήσιμη για τους σχεδιαστές που χρησιμοποιούν το Adobe Photoshop ή για εκείνους που γράφουν δικά τους CSS στις ιστοσελίδα τους. Είναι πραγματικά ένας γρήγορος τρόπος για να πάρετε έναν κώδικα του χρώματος που σας ενδιαφέρει. Απολαύστε το νέο χαρακτηριστικό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).