Απάτη με ψεύτικες δωροεπιταγές Νike

nike giftcard

Οι απατεώνες βασίζονται σε εξαιρετικά ελκυστικά κίνητρα

Απατεώνες έχουν οργανώσει μια νέα απάτη στο , με πλαστά κουπόνια αξίας εκατοντάδων δολαρίων που υποτίθεται ότι προέρχονται από αξιόπιστες εταιρίες λιανικής πώλησης, όπως την Nike, την Macy και την Target.

Αυτή δεν είναι η τυπική απάτη έρευνας, αλλά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει το δυνητικό θύμα είναι ίδια, όπως επίσης και το αποτέλεσμα της απάτης: να κάνει το ανυποψίαστο χρήστη να ολοκληρώσει τις έρευνες και έτσι να κερδίσουν χρήματα οι απατεώνες.

 

Ένας απλός τρόπος για να βγάλουν λεφτά

Η ιστοσελίδα που φιλοξενεί αυτές τις ψεύτικες προσφορές είναι η webcoupons [.] Pw. Aυτή τη στιγμή τρέχει μια καμπάνια που προσφέρει δώροεπιταγή $200  στα θύματα, με αντάλλαγμα να αφήσουν καλό σχόλιο για την προσφορά και να κάνουν like και share μέσω Facebook. Αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η scammy σελίδα ανακοινώνει ημερομηνία λήξης για την υποβολή αίτησης του κουπονιού, στις 27 Νοεμβρίου 2014. Η OnlineThreatAlerts (ΟΤΑ), ανέφερε ότι η ίδια σελίδα, την περασμένη εβδομάδα προωθούσε πλαστά κουπόνια από τη Nike και τη Macy , αξίας $ 240 και $ 200 , αντίστοιχα.

Και σε αυτή την περίπτωση οι απατεώνες χρησιμοποίησαν το ίδιο τέχνασμα.Η OTA αναφέρει, ότι ένας από τους σκοπούς δημιουργίας αυτού του τύπου των σελίδων, είναι η αύξηση της επισκεψιμότητάς τους, ώστε να μπορούν να πωληθούν για ένα μεγαλύτερο χρηματικό ποσό. Όταν συμβαίνει αυτό, όλο το περιεχόμενο που συλλέγεται (σχόλια, προφίλ του Facebook) περνάει στους νέους ιδιοκτήτες. Η διαφημιστική ή εμπορική εκμετάλλευση της ιστοσελίδας μπορεί να είναι ένας από τους στόχους των απατεώνων, αλλά μια σελίδα με μια υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως μοχλός για τη διάδοση υ λογισμικού (malware).

Ακυρώστε τα “like” σας  διαγράψτε το σχόλιο

Όπως συμβαίνει συνήθως με τις περισσότερες στο Facebook, η προσφορά προέρχεται από κάποιον φίλο σας,που ήδη έπεσε θύμα και έκανε share τη σελίδα με άλλους. Για λόγους ασφαλείας, αποτελεί  κανόνα, ότι ποτέ δεν μοιραζόμαστε με άλλους περιεχόμενο ή μηνύματα που δεν έχει επαληθευτεί η αξιοπιστία τους, γιατί δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τη νομιμότητα τους. Η κοινή χρήση (share) είναι η πρώτη ενέργεια που απαιτείται για να πάρει κάποιος το υποτιθέμενο δωρεάν κουπόνι. Ο σχολιασμός, είναι η δεύτερη ενέργεια που απαιτείται από το θύμα-χρήστη (το σχόλιο δημοσιεύεται επίσης στο Facebook από προεπιλογή). Στο τρίτο μέρος της απάτης, το υποψήφιο θύμα πρέπει να κάνει “like” στην προσφορά και «να αποδεχτεί τους όρους συμμετοχής,” με τους οποίους αποδέχεται μεταξύ άλλων να συμμετέχει σε online έρευνες . Συνιστάται στους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν συναντούν ύποπτες προσφορές, όπως αυτή. Αν ήδη έπεσαν θύματα των απατεώνων, θα πρέπει να κάνουν “unlike” και να διαγράψουν το σχόλιό τους. Τις περισσότερες φορές, οι απατεώνες ανακυκλώνουν τα στοιχεία της σελίδας και τα χρησιμοποιήσουν σε άλλες εκστρατείες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).