Συνεργασία της Microsoft με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης C.F. και η Microsoft υπέγραψαν συμφωνία με στόχο την επιτάχυνση της ψηφιακής και τεχνολογικής μεταμόρφωση της ομάδας.

real-madrid-et-microsoft

Η συμμαχία αυτή, η οποία καθιστά τη Microsoft στρατηγικό τεχνολογικό συνεργάτη της Ρεάλ Μαδρίτης, θα αλλάξει ριζικά την εμπειρία που απολαμβάνουν τα μέλη και οι οπαδοί της ομάδας, παρέχοντας ψηφιακές οι οποίες θα είναι προσβάσιμες από οποιοδήποτε σημείο και οποιαδήποτε στιγμή μέσω μιας ευρείας γκάμας συσκευών (όπως PCs, tablets, smartphones και wearables).

Η συμφωνία προβλέπει μια σειρά από διαφορετικές πρωτοβουλίες και τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες θα αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες. Οι εξελίξεις αυτές στοχεύουν στην ανάδειξη της Ρεάλ Μαδρίτης ως η ομάδα η οποία θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη και εκσυγχρονισμένη online εμπειρία στους οπαδούς της, χαράζοντας το δρόμο για την ψηφιακή μεταμόρφωση της αθλητικής βιομηχανίας.

Ο Florentino Pérez, Πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης C.F., και ο Orlando Ayala, Corporate Vice President και Πρόεδρος, Emerging Markets της Microsoft, ανακοίνωσαν τη στρατηγική συνεργασία σε μια εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, στην οποίο συμμετείχε ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος. Η εκδήλωση μεταδόθηκε και σε ζωντανή, online σύνδεση, με σκοπό να ενημερωθούν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης ανά τον κόσμο για τις εξελίξεις οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς στην ιστορία και των οργανισμών.

Ο κ. Nadella τόνισε στο μήνυμα  ότι: «Στη Microsoft έχουμε δεσμευτεί στο να εξασφαλίζουμε ότι οι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο αξιοποιούν κάθε λεπτό της ζωής τους στο έπακρο. Με την παροχή των κατάλληλων εργαλείων στους ανθρώπους τη στιγμή που τα χρειάζονται, μπορούν να συμβούν καταπληκτικά πράγματα, προκειμένου να επικοινωνούν, να δημιουργούν ή και να μοιράζονται αυτά που τους ενώνουν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να παρέχουμε τα αυτά σε εκατομμύρια οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης παγκοσμίως, συμβάλλοντας έτσι  στο πάθος τους για το ποδόσφαιρο.»

Ο κ. Ayala επικεντρώθηκε στη σημασία που έχει η συμφωνία για τους οπαδούς της ομάδας: «Σήμερα είναι η αρχή μιας κοινής μακράς πορείας  για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Microsoft, με στόχο την ολοκληρωμένη ψηφιακή επανάσταση της ομάδας. Η νέα αυτή εποχή μεταφράζεται σε μια άνευ προηγουμένου εξατομικευμένη εμπειρία για τους οπαδούς. η οποία θα επιτρέψει σε εκατομμύρια fans σε όλον τον πλανήτη να απολαμβάνουν με πάθος την Ρεάλ Μαδρίτης από οποιοδήποτε σημείο, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε συσκευή.»

Οι οπαδοί της ομάδας, πρωταγωνιστές της συμφωνίας

Το πρώτο βήμα στη συνεργασία μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Microsoft είναι να χτίσουν μια ψηφιακή πλατφόρμα η οποία θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι Madridistas θα μπορούν να ακολουθούν την ομάδα τους και να μοιράζονται το κοινό τους πάθος. Μέσα από πρωτοποριακές τεχνολογίες, οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο και αποκλειστικές ψηφιακές υπηρεσίες, είτε βρίσκονται στο στάδιο, είτε στο σπίτι ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος. Οι οπαδοί θα βελτιώσουν την επικοινωνία τους με τους παίκτες και την ομάδα, αποκτώντας μία ακόμη πιο προσωπική, άμεση και συναρπαστική εμπειρία.

Μια σειρά από online υπηρεσίες θα παρέχουν μια εμπλουτισμένη εμπειρία για την παρακολούθηση αγώνων, όπως η virtual πρόσβαση στο γήπεδο, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε αγώνα, επιλέγοντας το περιεχόμενο το οποίο θέλουν να δουν, τη στιγμή που θέλουν να το δουν και από οποιοδήποτε σημείο. Στόχος αυτής της τεχνολογικής πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει τους Madridistas ως πρωταγωνιστές της δικής τους εμπειρίας, δίνοντας τους τη δυνατότητα τόσο να παρακολουθούν το περιεχόμενο που επιθυμούν, όσο και να δημιουργούν, αλλά και να το μοιράζονται με τους φίλους τους στα media και σε άλλα ψηφιακά κανάλια.

Υπηρεσίες και συσκευές 

Η συμφωνία αυτή παρέχει επίσης τη χρήση υπηρεσιών και συσκευών, όπως το Pro 3, από τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο ως βασικά επαγγελματικά εργαλεία, στοχεύοντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της απόδοσης της ομάδας. Επιπλέον, θα υιοθετηθούν νέες εσωτερικές λύσεις επικοινωνίας και συνεργασίας, καθώς και οι πιο σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, όπως το cloud computing ή big data.

Οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν στην ανταλλαγή και βελτίωση της πρόσβασης σε χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις, όσο και με την τεχνολογική εφαρμογή τους σε αγωνιστικό επίπεδο. Παράλληλα, θα αξιολογηθεί η πιθανότητα δημιουργίας σχετικών ερευνητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τη Microsoft Research.

Πηγή: kathimerini.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).