Τα Windows 10 θα υποστηρίζουν αρχεία MKV και FLAC

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνετε μετά την εγκατάσταση των Windows σε έναν υπολογιστή που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε είναι να εγκαταστήσετε το , το SMPlayer, ή το BSPlayer να μπορέσετε να έχετε υποστήριξη σε όλα τα είδη αρχείων Media.

Το Windows Media Player είναι αρκετά καλό πρόγραμμα, αλλά δεν υποστηρίζει όλους τους τύπους αρχείων, όπως MKV, FLAC ή flv για παράδειγμα.WINMP

Τα αρχεία MKV και FLAC είναι η μορφή αρχείων που χρησιμοποιούν πολλοί μουσικόφιλοι και λάτρεις της εικόνας που αντιπαθούν μετριότητες, όπως τα αρχεία mp3 και τη συμπίεση τους.

Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι η Microsoft σκοπεύει να το αλλάξει αυτό στις μελλοντικές εκδόσεις των Windows που εκτός από ένα νέο σχεδιασμό και το νέο μενού έναρξης θα υποστηρίζει και αρχεία MKV και FLAC.

Σύμφωνα με τον Grabriel Aul, υπεύθυνη της ομάδας Data & Fundamentals της Microsoft η υποστήριξη για αρχεία FLAC έρχεται με τα Windows 10.

Ο Grabriel δημοσίευσε ένα του νέου Windows Media Player στο λογαριασμό του στο .flac windows 10

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε ότι όλα τα αρχεία πολυμέσων που υπάρχουν στην εικόνα είναι αρχεία FLAC. Αυτό επιβεβαιώνει το ότι η Microsoft εργάζεται για ενσωματωμένη υποστήριξη FLAC στο των Windows 10.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα υποστηρίζει και αρχεία MKV στα Windows 10 και ότι το λειτουργικό σύστημα θα υποστηρίζει τη μορφή αυτών των αρχείων εγγενώς.

Επίσης αρκετά σημαντικό είναι και η υποστήριξη HEVC που ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι τα Windows 10 θα υποστηρίζουν διάφορες μορφές media από προεπιλογή, κάτι που οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows δεν υποστήριζαν.

Το Windows Media Player θα χρησιμοποιείται περισσότερο αλλά και τα προγράμματα τρίτων θα επωφεληθούν από αυτό αφού δεν θα χρειάζεται να εγκαταστήσουν codecs.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί υποστήριξη για αρχεία FLV.

Όλα αυτά είναι ένα σημάδι για το ότι η Microsoft είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει το παλαιό μονοπάτι του και να φέρει “νέα πράγματα” στους πελάτες της. Φυσικά ακόμα και αυτά τα μικρά βήματα, είναι ευπρόσδεκτα από τους χρήστες που χρησιμοποιούν αυτές τις μορφές και το Windows Media Player.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).