Huawei Telecom Seeds for the Future και στην Ελλάδα

Η Huawei παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014, το Seeds for the Future και τους φοιτητές που θα ταξιδέψουν στην Κίνα και στα κεντρικά γραφεία της Huawei στο Shenzhen από 29/11 έως 14/12 για να γνωρίσουν την καινοτομία της Huawei και την κινεζική κουλτούρα.HUAWEI - TELECOM SEEDS Telecom Seeds Telecom Seeds Telecom Seeds Telecom Seeds Telecom Seeds  Telecom Seeds Telecom Seeds

Το ταξίδι αυτό εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα “Seeds for the Future” που υλοποιεί η Huawei διεθνώς, ως αυταπόδεικτη πρέσβειρα της υψηλής της . Στόχος του είναι η γνωριμία των νέων με την αναδυόμενη οικονομία και την κουλτούρα της Κίνας, αλλά κυρίως η γεφύρωση της ακαδημαϊκής γνώσης ΤΠΕ με τις ανάγκες της αγοράς και του κλάδου των τηλεπικοινωνιών. Το πρόγραμμα θέλει να αναπτύξει τα νέα ταλέντα του κλάδου ΤΠΕ σε τοπικό επίπεδο, να μεταδώσει γνώση, να προωθήσει την κατανόηση και το ενδιαφέρον για τον κλάδο και εν τέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των ψηφιακών κοινοτήτων σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται η Huawei.

O Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Κίνας, κος Xiao Yewen, δήλωσε « Η επιτυχία της Huawei είναι ενδεικτική της ανάπτυξης των Κινεζικών εταιριών. Ύστερα από 27 χρόνια ανάπτυξης, η Huawei είναι πλέον μία από τις ηγέτιδες εταιρίες στον τομέα της τεχνολογίας, παγκοσμίως. Η θαυμάσια ιστορία της αντιπροσωπεύει την διαδικασία αναμόρφωσης και εξωστρέφειας της Κίνας, εν γένει, και ανακλά των εκείνων που προσδοκούν ένα καλύτερο μέλλον. Η Huawei από μόνη της είναι σαν ένα μεγάλο δέντρο που προήλθε από ένα μικροσκοπικό σπόρο και έχει φτάσει την πλήρη ανάπτυξή του, με την φροντίδα και την υποστήριξη όλου του κόσμου. Υπ'αυτήν την έννοια, το πρόγραμμα “Τelecom Seeds for the Future” είναι εξαιρετικής σημασίας».

Στην εκδήλωση, τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτη Μίχαλο εκπροσώπησε ο κ. Ηλίας Δευτεραίος, Σύμβουλος, ο οποίος επενε την σημαντική συμβολή της Κίνας και των Κινεζικών επιχειρήσεων στην ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας, ευχαρίστησε την Huawei Technologies για την επένδυση που κάνει με αυτό το πρόγραμμα εκπαίδευσης Ελλήνων φοιτητών στην διαμόρφωση των αυριανών Ελλήνων επιστημόνων, και ευχήθηκε στους φοιτητές να δράξουν αυτήν την ευκαιρία για να αποκομίσουν τεχνογνωσία καθώς και να γνωρίσουν καλύτερα τον Κινεζικό πολιτισμό.

Ο κ. Παναγιώτης Δεμέστιχας, Καθηγητής στο Πανεπιστημίου Πειραιά και Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, τόνισε ότι «η πρωτοβουλία αυτή είναι ωφέλιμη τόσο για τη Huawei όσο και για τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια που θα λάβουν μέρος. Η Huawei έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της Ελλάδας, το ανθρώπινο δυναμικό της. Η Ελλάδα έχει νέους επαγγελματίες με άριστη εκπαίδευση, κατάρτιση και όρεξη για δουλειά που φιλοδοξούν να χτίσουν την καριέρα τους συμβάλλοντας στην οικονομία και στην κοινωνία. Για τους φοιτητές είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής να έρθουν σε επαφή με την κινεζική κουλτούρα και με μια εταιρεία που ηγείται παγκοσμίως στον κλάδο της.»

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της επίσκεψης ο Managing Director της Huawei Technologies κ. Mao Haohui τόνισε ότι με το πρόγραμμα “Τelecom Seeds for the Future” «η Huawei εμπλουτίζει τη ζωή των νέων ανθρώπων μέσα από την επικοινωνία και την απόκτηση εμπειριών. Η εταιρεία μας απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους φοιτητές και φυσικά στα Πανεπιστήμιά τους που δέχθηκαν να συμμετάσχουν και να συνεργαστούν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια. Η Huawei θα συνεχίσει να δημιουργεί ευκαιρίες για την ανάπτυξη των ΤΠΕ στην Ελληνική κοινωνία, με στόχο τη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.»

Κατά τη διάρκεια των 14 ημερών του προτος, οι Έλληνες φοιτητές από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα ξεναγηθούν στα κεντρικά γραφεία της Huawei στο Shenzhen, θα μάθουν κινεζικά και καλλιγραφία ενώ θα επισκεφθούν σημαντικά αξιοθέατα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).