Αποκλείστε τα αποδεικτικά ανάγνωσης στα μηνύματα του Facebook

Κάθε φορά που λαμβάνετε ένα μήνυμα στο Facebook και το διαβάζετε, εμφανίζεται μια ειδοποίηση στο chat box του αποστολέα που αναφέρει ότι έχετε δει το μήνυμα. Αναφέρει “Διαβάστηκε”, ακολουθούμενο από τη ώρα που το μήνυμα σας εμφανίστηκε στην του Faceboοk ή μέσω κάποιας εφαρμογής του Facebook.

Το μπορεί να είναι χρήσιμο μερικές φορές, αλλά ορισμένοι χρήστες μπορεί να προτιμούν να το αποκλείσουν. Ίσως κάποιος θέλει να μην αισθάνεται πίεση για το πότε θα απαντήσει το μήνυμα, ή τέλος πάντων δεν επιθυμεί να δει ο αποστολέας ότι διαβάστηκε το μήνυμα.facebook msg

Το Facesnoop είναι μια νέα επέκταση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome που μπλοκάρει το χαρακτηριστικό με την κοινοποίηση “Διαβάστηκε” στα μηνύματα του Facebοok. Ενώ μπορείτε να διαβάσετε όλα τα μηνύματα σας και οι αποστολείς δεν θα λάβάνουν ειδοποιήσεις ότι τα έχετε διαβάσει.

Η επέκταση του Google Chrome Facesnoop λειτουργεί πολύ εύκολα. Απλά εγκαταστήστε τη και θα ενεργοποιηθεί αμέσως όταν είστε στο Facebook.

Σημειώστε ότι αυτό θα λειτουργεί μόνο στο Facebοok που έχετε ανοίξει στο Chrome εφόσον η επέκταση έχει εγκατασταθεί. Εάν έχετε πρόσβαση στο Facebοok με άλλο τρόπο, για παράδειγμα, με το κινητό σας, διαβάστε παρακάτω.

Μια παρόμοια επέκταση που είναι επίσης διαθέσιμη για το Google Chrome είναι η Facebook Chat Privacy. Αναστέλλει κάθε ειδοποίηση “Διαβάστηκε” καθώς και την ειδοποίηση “Πληκτρολογεί.”

Μια επέκταση cross-browser είναι η Social Reviver. Είναι διαθέσιμη για τον Firefox, τον Opera και τον Chrome και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσαρμόσετε λειτουργίες του Facebοok. Ένα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει είναι ότι μπλοκάρει τα αποδεικτικά ανάγνωσης στην ιστοσελίδα.

Φορητές συσκευές

Αν τε το Facebοok με κάποια φορητή συσκευή, μπορείτε να βρείτε τις ακόλουθες χρήσιμες.

Το Privy Chat για το Facebοok είναι μια εφαρμογή Android που σας παρέχει επιλογές για να διαβάσετε μηνύματα του Facebook, χωρίς να επισημαίνονται ως αναγνωσμένα κει έτσι ο αποστολέας δεν θα δει το “Διαβάστηκε.”

Το Unread είναι ένα πρόγραμμα για το iOS της Apple. Διαθέτει την ίδια λειτουργικότητα και έτσι μπορείτε να διαβάσετε τα μηνύματα σας χωρίς να αποκαλύψετε στον αποστολέα ότι τα έχετε διαβάσει.

Αποκλείστε τα αποδεικτικά ανάγνωσης με το χέρι

Εάν χρησιμοποιείτε την επέκταση adblocker ή κάποια άλλη επέκταση που υποστηρίζει προσαρμοσμένα φίλτρα, μπορείτε να αποκλείσετε το URL facebook.com/ajax/mercury/change_read_status.php που χρησιμοποιείται από το κοινωνικό δίκτυο για την αποστολή αποδεικτικών ανάγνωσης.

Να αναφέρουμε ότι το Facebοok μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ανιχνεύει και υποστηρίζει τις ειδοποιήσεις αποδεικτικών ανάγνωσης. Συνιστάται να δοκιμάσετε αμέσως μετά την εγκατάσταση των παραπάνω την λειτουργικότητα τους, για να βεβαιωθείτε ότι η λύση που έχετε επιλέξει λειτουργεί όπως διαφημίζεται.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).